Patrijarh srpski gospodin Porfirije Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Patrijarh srpski Porfirije podelio je u kripti hrama Svetog Save na Vračaru božićne paketiće mališanima iz porodica sa više dece i deci bez roditeljskog staranja, saopštila je sinoć Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh je tom prilikom istakao da je najsrećniji kada se okuplljaju u hramu Svetog save i najradosniji kada je sa decom jer od njih i on i svi odrasli mogu i treba da uče šta znači kada se voli Bog i drugi, najpre roditelji, braća, sestre i prijatelji.

„Od vas se učimo ljubavi, a zajedno sa vama svi znamo da nas Bog sve voli, a naročito vas, deco. I kad god ste na bilo koji način tužni i neraspoloženi, kad imate utisak da vas oni koji su pored vas ne razumeju, vi dobro znate da vas ne samo razume nego i istinski voli Bog, i to ne bilo koji Bog, nego Bog koji je postao dete, koji se rodio u pećini da bi uverio i vas i sve vas da i nevolje, teškoće, ljutnje i neraspoloženja jesu samo trenuci u kojima imamo mogućnost da osetimo da nikada nismo sami i da je Bog uvek sa nama. Bog je naročito sa vama i zato je naša radost velika, jer kada smo sa vama mi znamo da je Bog kroz vas i preko vas i sa nama odraslima“, poručio je Porfirije.

On je čestitao Božić i blagoslovio prisutne.

Praznično darivanje mališana organizovalo je Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i uprava hrama Svetog Save uz pomoć humanitarne organizacije „Naši Srbi – Our Serbs“ iz Čikaga na čelu sa predsednicom Keti Fenslou.

U umetničkom delu programa nastupio je dečji hor „Slavujčići“ pod upravom sestara Marine i Marije Gobović.

Svečanosti su prisustvovali i episkop remezijanski Stefan, sveštenici hrama Svetog Save, dobrotvori, volonteri, gosti i mnogobrojni mališani.

BONUS VIDEO: Božićne poruke – da se volimo, a ne mrzimo

Komentari

Svi komentari (1)