Kragujevac, Tržnica, rekonstrukcija, obustvaljeni radovi,
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Kragujevcu kritikovao je danas gradsku vlast zbog ozbiljnih propusta prilikom rekonstrukcije Gradske tržnice, kojom je opasno ugrožen taj objekat, koji je kao spomenik kulture pod zaštitom države.

U saopštenju se podseća da je stranka tačno pre dve godine podnela krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za propuste pri rekonstrukciji zgrade Gradske tržnice, od investitora do izvođača radova, kao i osoba angažovanih za stručni nadzor radova.

Osnovano sumnjamo da se prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji Gradske tržnice, sa izradom nadstrešnice i podzemne garaže, odstupilo od urbanističkih uslova gradnje i da nisu ispoštovana pravila struke u smislu važećih standarda i tehničkih propisa, navodi se u saopštenju Narodne.

Zbog toga je došlo do urušavanja dela zida objekta od posebne vrednosti, koji je važan deo graditeljskog nasleđa grada i predmet posebne zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ukazuje Narodna stranka.

U saopštenju se ističe da i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić snosi dobar deo odgovornosti za situaciju u kojoj se sada nalazi Gradska tržnica.

Dašić je bio upoznat i sa činjenicom da je uzet kredit od 2,5 miliona evra, za čije obezbeđenje je nad zgradom Tržnice stavljena hipoteka i čije su prve rate stigle na naplatu, a objekat nije ni blizu priveden nameni, tvrdi Narodna stranka.

BONUS VIDEO: Protest radnika Fijata u Kragujevcu

Komentari

Svi komentari (0)