sbb telekom
Foto: Promo

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Kragujevcu oštro je kritikovao mogućnost novih izmena u projektu rekonstrukcije Gradske tržnice, koja je koštala tri miliona evra, a trebalo je da bude završena do kraja 2020. godine.

Potpredsednik Gradskog odbora SSP Obrad Turković obavestio je Kragujevčane kako SSP iz pouzdanih izvora saznaje da je grad odlučio da napusti dosadašnji projekat rekonstrukcije Tržnice, i ocenio da će novi projekat doneti pogubne posledice po već značajno urušeno stanje tog monumentalnog objekta, uz dodatne troškove.

Turković je rekao da se, prema informacijama kojima raspolaže SSP, planirane izmene odnose na odustajanje od podzemne garaže planirane ispod objekta, sa 53 parking mesta i da će biti uklonjena i dva betonska bunkera izgrađena na zapadnom platou Tržnice, planirani za potrebe garaže.

Najdiskutabilnija je najava da će biti promenjena namena prostora podzemne garaže i da će se u njega smestiti supermarket jednog poznatog maloprodajnog lanaca, rekao je Turković i dodao da planirane izmene zahtevaju dodatna sredstva.

„Podsećamo da su dosadašnje igrarije u vezi sa ovim preskupim projektom Kragujevac već koštale tri miliona evra“, rekao je Turković i zapitao da li zgrada Gradske tržnice oskrnavljena zbog eventualnog marketa u podrumu.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić u Ćupriji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar