Arena se ubrzano puni: Kapacitet 510, a pacijenta već 434

Društvo 10. nov. 202011:06
Podeli:
Foto: EPA-EFE

U privremenoj bolnici u Beogradskoj areni trenutno su smeštena 434 kovid pacijenta, izjavio je danas koordinator Arene Vlado Batnožić i dodao da je više od 250 bolesnika na kiseoničkoj terapiji.

Batnožić je za RTS rekao da su samo u ponedeljak primili 38 pacijenta, da se Arena brzo puni i da su pacijenti uglavnom sa teškom kliničkom slikom, da imaju jednostrane ili obostrane upale pluća.

Navodi da se pacijenti, u zavisnosti od kliničke slike, u Areni zadržavaju od 10 do 15 dana.

„Kad nam se pacijenti jave, oni već imaju jednostranu ili obostranu upalu pluća, povišenu temperaturu i ozbiljno su bolesni ljudi. Ako još imaju neka dodatna oboljenja, onda izlečenje traje značajno duže“, objasnio je Batnožić.

Upitan da uporedi kliničku sliku pacijenata u privremenim bolnicama u prethodnim talasima i sada, on je rekao da im ovog puta pristižu značajno teži pacijenti.

Apelovao je na sve građane da nose maske, održavaju rastojanje i da se pridržavaju svih ostalih propisanih mera Kriznog štaba.

„Brzo se punimo, Arena ima kapacitet 510 mesta“, rekao je Batnožić i dodao da se mladi koji su zbrinuti kod njih uglavnom zaraženi na privatnim žurkama, proslavama i slavama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar