Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Advokat Marko Vujošević, koji je najverovatnije bio meta jučerašnjeg napada u Resavskoj ulici u Beogradu, kaže za portal Nova.rs da je uplašen i da mu se čini kao da mu neko stavlja metu na glavu. U napadu je teško ranjen njegov saradnik Stefan Šapurić (28), a kako poznati advokat ističe, ranjeni mladić mu je spasio život.

Nakon napada u medijima se pojavila informacija da je advokat ranjen zbog učestvovanja u prevari, odnosno učestvovao u višemilionskim deviznim transakcijama i pranju novca, a za koje Vujošević tvrdi da su notorne laži.

Pročitajte još...

Naime, advokat Marko Vujošević, nekadašnji zastupnik izraelskih prevarantskih kol centara za Srbiju i Crnu Goru, kaže da sa prevarama nije imao nikakve veze, te da ne vidi razlog zbog čega ga povezuju sa nekim sumnjivim poslovima.

„Taj tekst o kome pišu mediji, a koji se odnose na te kol centre i prevare, bazira se na građi koju sam im dao, a ispalo je sada da sam ja deo neke prevare od 200 miliona evra i ko zna koliko još. Pišu da se bavim zastrašivanjem i da reketiram neke mafijaše, navodno da sam od nekih prevarenih ljudi uzimao novac i sada mi samo stavljaju metu na čelo, pa da neki mafijaši pokušaju od mene iznuđuju novac i slično. Bukvalno mi crtaju metu na glavi“, kaže Vujošević za naš portal i dodaje:

„Ljut sam, izneveren, očajan, nisu sačekali ni dan, već me satanizuju. Ja nisam učestvovao u prevari od 200 miliona evra na štetu građana Austrije ili Nemačke. Pa da je tako, sigurno bih sedeo u zatvoru tamo. U Srbiji bih možda mogao da živim od nedostataka dokaza, tamo sigurno ne. Ja sam u te zemlje išao dok je trajao proces, pomagao tamošnjim organima, ne razumem kako sad ispada da sam varao ljude“, kaže advokat.

Ističe da se ne oseća sigurno, ali i da se nada da će policija dobro ispitati ceo slučaj i privesti napadače.

„Takođe, moram da istaknem da nije tačno da je ranjen moj telohranitelj, jer ga nemam. Pa kakav je to telohranitelj koji nije naoružan, pritom je i po konstituciji manji od mene. Reč je o mladiću koji je ranije radio kao obezbeđenje, hteo je normalan posao i došao je da radi kod mene pre godinu dana kao administrativni tehničar“, navodi advokat.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vujošević ističe i da je njegov saradnik u teškom stanju.

„On je u teškom stanju. Danas će imati još jednu operaciju, meci su svi izvađeni, nije ostalo ništa unutra. Nadam se da će sve biti u redu“, dodaje advokat.

Podsetimo, napad se dogodio juče oko 10 sati ujutru, nedaleko od kancelarije advokata Marka Vujoševića, u Resavskoj ulici. U napadu je ranjen mladić i pogođen je sa pet hitaca.

Vujošević se u centru pažnje javnosti našao i prošle godine, kada ga je nekoliko mladića napalo zbog svađe oko parkinga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)