Milanović konobaru: A kokain nemate?

Svet 23. okt. 202017:51 > 18:13
Podeli:
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Tokom današnje konferencije za medije Zorana Milanovića na Pantovčaku u jednom trenutku je govornici prišao konobar sa časom vode za šefa hrvatske države. "Može, hvala. Kokaina nemate?", zapitao je Milanović aludirajući na izjavu Andreja Plenkovića, kada ga je nedavno nazvao "54-godišnjim šmrkavacem".

Opaska Milanovića upućena konobru izazvala je glasan smeh među prisutnim novinarima.

Milanović je tu izjavu Plenkovića protumačio kao da je zavisnik od kokaina.

„Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja zavisnik od kokaina. To je inspiracija iz septičke jame interneta. Ja imam problema s disajnim putevima, imam alergije, ali spominjati tako nešto može samo jedan low-life (bednik). Ja za kokain nemam ni novca“, rekao je Milanović.

Plenković je kasnije novinarima rekao da je, kada ga je nazvao šmrkavcem mislio „kao balavac“.

Sukob hrvatskog premijera i predsednika, Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića, traje već nedeljama i „zabavlja“, a „prepucavanja“ se tiču svih tema, od korone do Saveta za nacionalnu bezbednost.

Povod za njihovo prepucavanje su sve teme – od epidemije koronavirusa, korupcionaških skandala do oružanog napada na Markovom trgu prošle nedelje, i sazivanja sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER, EPA-EFE/FRANCISCO SECO / POOL

Dvojica najviših hrvatskih državnika dnevno razmenjuju najteže optužbe, ali i najprizemnije poruke.

Premijer Andrej Plenković je, prema pisanju hrvatskih medija, pola poslednje konferencije za novinare posvetio Milanoviću, za kojeg je rekao da je „nasilnik koji ništa ne radi“. Hrvatski premijer kaže da će se suprotstaviti Milanoviću „makar i na štetu sopstvenog rejtinga, ali na korist društva“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar