Krivokapić: Uništen deo dokumentacije od 2016. do 2020.

Svet 28. jan. 202115:14 > 15:21
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: by Vlada Crne Gore / S. Matić

Najverovatnije je tačno da je veliki deo dokumentacije od 2016. do 2020. godine uništen, saopštio je danas predsednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

„Dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi. Nemam informaciju za kompeltan deo koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodeli stanova. Nije bilo podnesenih zahteva i morali smo da se obratimo ANB“, rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade koja je održana na Cetinju.

Pročitajte još:

„Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima. Da svako radi svoj posao odgovorno i blagovremeno, to je neminovnost koja nas čeka“, rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade.

On je kazao da imaju saznja da tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevima pranja novca i utaje poreza.

Premijer je rekao da će sve biti definisano na javnim konkursima i da će biti birani najbolji, a ne kao do sada najposlušniji i pripadnici partija.

„Zar nije konkurs za direktora Uprave policije pokazao da imamo 19 kandidata među kojima ima dovoljno dobrih ne da pokriju to mesto, već i mesto pomoćnika direktora policije. Nemamo vremena da napravimo kompletno ono što želimo, a to je strategija dobrog upravljanja resursima. Ako budemo imali priliku to ćemo predočiti javnosti. Sloboda mora na izborima da pokaže slobodan glas, a ne siguran glas ma od koje političke strukture dolazilo. Ako vam građani Nikšića neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nisu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da su željeli da odaju počast svima koji su Crnu Goru voljeli i stvarali i da su zato sjednicu organizovali na Cetinju.

„30. avgusta se desila sloboda koja može da se razvija samo ako budemo radili zajednički. Živjeli smo u periodu selektivne, nekad nedostižne pravde i ovu godinu smo proglasili godinom pravde“, kazao je on.

Govoreći o pranju novca kazao je da je na jednom iznosu šest miliona, ali ne može da saopšti detalje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar