Izetbegović: Spreman sam na razgovor s Dodikom „jedan na jedan“

Svet 13. okt. 202113:47 > 13:53
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas, posle sastanka rukovodstva Doma naroda u Parlamentu BiH, da je spreman na razgovor sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom "jedan na jedan", ali ne i u formatu sa Dodikom i liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Izetbegović je rekao da je na sastanku Nikola Špirić (SNSD) insistorao na razgovoru i komunikaciji.

„On traži da se sedne i razgovara, samo ja nisam za taj format Čović, Dodik i ja, ali sam spreman da sednem sa Dodikom jedan na jedan“, rekao je Izetbegović.

Ova izjava Izetbegovića različita je od one prethodne kada je rekao da ne želi da razgovara sa Dodikom bez međunarodnih predstavnika.

On je novinarima rekao da je iz razgovora sa Špirićem zaključio da se „neke stvari pogrešno shvataju u Republici Srpskoj“.

„Srpska strana shvata da mi namerno radimo neke stvari koje su na štetu RS, npr. kada je reč o imovini. Mi nemamo nameru da koči investicije u RS, mi smo spremni da pomognemo i gradnje hidroelektrana, samo se ne može zaobilaziti država. Tu zaista treba razgovarati“, kazao je.

O jučerašnjoj najavi Dodika da se Republika Srpska uskoro vraća u okvir Dejtonske BiH, Izetbegović tvrdi da to nije sprovodivo u praksi.

„Sve će to biti oboreno ili odlukama OHR-a ili Ustavnog suda. Ovo je do sada najdirektniji udar na Dejtonski sporazum. Ne možete udariti na Dejton, a da ne udarite na mir. OHR treba da se upusti u borbu sa separatističkim, secesionističkim politikama u RS. Moraće se stati ukraj tome i suprotstaviti tome. Moraće se suprotstaviti i pravosudne institucije, policijske službe, OHR, međunarodna zajednica, mi…“, naveo je, između ostalog, Izetbegović, preneo je sarajevski portal Klix.

BONUS VIDEO: Snimci premlaćivanja migranata na hrvatskoj granici šokirali Evropu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar