Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, izjavio je danas da je spreman da razgovara sa bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Pročitajte još:

Dodik je istakao da nije tačna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

„Pre dva dana je neko primetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije tačno. Istina je da je u okviru ambasadora Evropske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizuje sastanak mene, Izetbegovića i Čovića“, rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

Istakao je da pristaje na taj sastanak samo pod uslovom da nema nikoga od stranaca i dodao da je verovatno Izetbegović odbio taj sastanak.

„Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam šta je Izetbegoviću, mada ne bežim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovde sve svoje pokazali prema Srbima“, rekao je Dodik.

Dodik je ocenio da stranci nisu dobronamerni prema Srbima i Republici Srpskoj, da se, kako je rekao, „ponašaju podsmešljivo i ignorišu sve probleme u vezi sa Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom“.

„Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam hteo da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim“, naglasio je Dodik.

BONUS VIDEO: Stanivuković o aferi kiseonik: Iz čijih pluća da se proveri kvalitet – mrtvih ili preživelih?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar