Funkcioner crnogorske bezbednosne službe pronađen mrtav

Svet 15. okt. 202114:59 > 15:06
Podeli:
Foto: Shutterstock/Pensioner

Bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Luka Bulatović pronađen je mrtav u jednom stanu, u podgoričkom naselju Momišići, potvrđeno je Vijestima nezvanično.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema tim informacijama, najverovatnije je reč o samoubistvu, na šta ukazuje činjenica da je navodno pronađeno oproštajno pismo. Uprkos tome, tim predmetom sada rukovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

„Postoji osnovanja sumnja da je počinjeno delo iz naše nadležnosti“, rekao je Vijestima sagovornik iz tužilaštva kojim rukovodi Milivoje Katnić.

On nije precizirao o čemu je reč. Uviđaj je u toku. Bulatović je tokom februara u svojstvu građanina davao iskaz u Specijalnom policijskom odeljenju, a u sklopu izviđaja SDT-a zbog nezakonitog praćenja i prisluškivanja političara i novinara… Optužnica u tom slučaju podignuta je protiv doskorašnjeg šefa tajne službe Dejana Peruničića i službenika ANB-a Srđana Pavićevića. Dugugodišnji visokopozicionirani operativac službe smijenjen je nakon dolaska Dejana Vukšića na čelo Agencije.

BONUS VIDEO Dramatični momenti sa Cetinja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar