Engleska popušta mere: Ponovo rade restorani, pabovi, saloni

Svet 12. apr. 202110:51
Podeli:
Foto: Shutterstock/Kevin Hellon

Stanovnici Engleske će nakon nekoliko meseci ponovo moći da idu u prodavnice, restorane, pabove, frizerske salone, teretane i druge objekte u okviru usluga koje se ne smatraju osnovnim.

Pročitajte još:

Kao što je i prošle sedmice najavio britanski premijer Boris Džonson, njegova zemlja od danas prelazi na drugu fazu ublažavanja mera protiv širenja koronavirusa.

Pooštrene mere u Engleskoj su na snazi od početka januara ove godine, a slično je i u drugim delovima Velike Britanije, koja je od početka pandemije koronavirusa jedna od najpogođenijih zemalja u Evropi sa 127.000 smrtnih slučajeva.

Džonson i epidemiolozi su ipak pozvali na oprez, istakavši kako je i dalje veliki broj nevakcinisanih te da bi nepoštivanje pravila socijalne distance i ostalih mera ovog leta moglo dovesti do novog porasta broja zaraženih.

Služenje hrane i pića unutar restorana neće biti moguće bar do 17. maja, dok će pozorišta, bioskopi, noćni klubovi i većina drugih mesta ostati zatvorena do daljeg.

Broj novozaraženih, hospitalizovanih, kao i smrtnih slučajeva opao je zahvaljujući zaključavanju i masovnom programu vakcinacije prema kojem je dosad jednom dozom imunizovano više od 60 posto odraslog stanovništva.

Kako prenosi BBC, u nedelju je u toj zemlji zabeleženo svega sedam smrtnih slučajeva prouzrokovanih koronavirusom, što je najmanji broj od 14. septembra 2020. godine. U poslednja 24 sata zabeleženo je 1.730 novih slučajeva zaraze.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar