Jelena Borovinić Bojović
Jelena Borovinić Bojović Foto: Twitter/Vlada Crne Gore

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović saopštila je danas da će doći do određenog popuštanja mera protiv koronavirusa. Policijski čas je skraćen za sat vremena, pa sada počinje u 22 sata, a bašte ugostiteljskih objekata će biti otvorene za goste u nekoliko opština.

POGLEDAJTE JOŠ:

Od 1. aprila umesto do 21 sat, omogućeno je slobodno kretanje do 22 sata. Bašte kafića u opštinama Podgorica, Bar, Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Andrijevica, Pljevlja, Berane, Ulcinj i Cetinje će moći da prime goste, sve dok za jednim stolom sede dva gosta.

Dozvoljen je rad ugostiteljskih objekata u celosti na teritoriji Budve i Tivta, a radno vreme je do 21 sat. U svim objektima moraju se poštovati epidemiološke mere, dok je muzika u kafićima i restoranima zabranjena na teritoriji cele države.

Radno vreme produženo je i maloj privredi, odnosno prodavnicama hrane, buticima s odećom, frizerskim i kozmetičkim salonima, kao i zanatlijama. Kao i ugostiteljski objekti, oni mogu pružati usluge do 21 sat.

Mere ostaju nepromenjene na teritoriji Nikšića i Šavnika, zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Borovinić Bojović je pozvala građane Crne Gore da se vakcinišu i istakla da su sve vakcine bezbedne i kvalitetne.

Ministarka zdravlja je rekla da je zlonamerna infrormacija da se broj testiranih na dnevnom nivou smanjio na 13 odsto.

„Za razliku od nekih koji su to saopštavali, ja sam bila srećna, a reći ću i zašto. Ne zato što smo namenski smanjivali broj testiranih, već zato jer je broj onih koji su imali simptome ili potrebu, ili razlog da budu testiranih ukupno bio manji na dnevnom nivou“, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je saopštila da će se novinari i svi medijski radnici vakcinisati AstraZeneka vakcinom i da ona počinje sutra.

„Bilo bi dobro i lepo da se vakcinišu, ali nije obavezno. Vakcinacija će se vršiti u Domu vojske“ rekla je ministarka.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas je najavio da će sutra primiti vakcinu AstraZeneka i da time želi da pruži dobar primer svim građanima da učine isto.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar