Diplomata SAD-a 14 godina drogirao i silovao žene, preti mu doživotna robija

Svet 29. jul. 202109:02 > 09:18
Podeli:
Brian Jeffrey Raymond Foto:FBI

Bivši službenik američke ambasade u Meksiku priznao je krivicu za drogiranje i seksualno zlostavljanje najmanje 23 žene u toku poslednje decenije, prenosi Njujork post.

PROČITAJTE JOŠ:

Brajan Džefri Rejmond iz La Mese priznao je krivicu po sazvenim optužbama za seksualno zlostavljenje i distribuciju opscenog materijala, navodi se u saopštenju ministarstva pravde.

Rejmond (45) je napustio Meksiko nakon što je jedna žena pronađena naga i kako vrišti u upomoć sa njegove terase 31. maja 2020. godine, navodi se u sudskim dokumentima. Rekla je da se ne seća događaja nakon koknzumiranja pića i hrane koju joj je on doneo, prenosi Njujork post.

Brian Jeffrey Raymond Foto:FBI

Tokom istrage koja je usledila „agenti su pronašli stotine fotografija i video zapise koji prikazuju više od 20 onesvešćenih i nagih ili delimično nagih žena, na Rejmondovim mobilnim telefonima, i „Klaud“ nalogu i drugim elektronskim uređajima“, navodi se u saopštenju.

On je ove materijale počeo da skuplja od 2006. godine i nastavio je sve do 30. maja 2020. godine.

„Rejmondova ruka je vidljiva na fotografijama i video zapisima, kao i usta, oči, ruke i noge njegovih žrtava. On im na tim fotografijama mazi grudi i zadnjicu. Takođe se ivdi kako Rejmond leži u krevetu sa ženama koje su onesvešćene“, navodi se u saopštenju.

„Žene su tokom svog boravka sa Rejmondom doživele gubitak pamćenja i nisu znale za fotografije, video zapise i fizički kontakt“, navodi se.

US ambasada u Meksiko Sitiju Foto:OMAR TORRES / AFP / Profimedia

FBI je tokom istrage utvrdio da je Rejmond na internetu pretraživao sajtove vezane za efekte korišćenja lekova i droge sa alkoholom.

U sporazumu o priznanju krivice, Rejmond je priznao da je imao seksualne odnose sa dve žrtve u svojoj rezidenciji u Meksiko Sitiju. Istakao je da žrtve nisu bile u stanju da mu daju pristanak.

Takođe je priznao da je tokom 14 godina snimao i fotografisao najmanje 20 žena i da im je dodirivao intimne delove tela.

Rejmond je distribuirao 479 slika i video zapisa 20 onesvešćenih žena u SAD, gde je pokušao da izbriše materijal sa svojih uređaja i internet naloga dok je u toku bila istraga, rekli su zvaničnici.

Preti mu maksimalna kazna doživotnog zatvora, novčana kazna od 250.000 dolara i kazna zatvora od najmanje 5 godina.

„Brajan Rejmond je izneverio poverenje koje mu je bilo pruženo kao radniku američke vlade koji predstavlja SAD u inostranstvu, pošto je više godina zlostavljao, eksploatisao i snimao žene koje je ciljao u SAD i drugim delovima sveta“, naveo je pomoćnik državnog tužioca Kenet Polit mlađi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar