Aleksandra Trusova
Aleksandra Trusova; Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Ruske klizačice su bile u fokusu tokom čitavog trajanja Zimskih olimpijskih igara. Najviše se očekivano govorilo o Kamili Valijevoj, 15-godišnjoj devojci, koja je očarala, kasnije i razočarala mnoge nastupom u slobodnom programu. Ipak, priča se i o reakciji Aleksandre Trusove, njene koleginice iz reprezntacije.

Trusova je bila razočarana što nije uspela da dođe do zlatne medalje u Pekingu. Urlala je nakon nastupa i čak poručila da se više neće baviti ovim sportom.

PROČITAJTE JOŠ

„Nikad više neću izaći na led. Nikad! Mrzim ovo! Nemoguće! Ne može to na ovakav način. Neću ići na dodelu medalja. Svako ima zlato osim mene! Mrzim sve“, vrištala je Trusova kroz suze. Završila je takmičenje na drugom mestu sa četiri boda manje u odnosu na novu olimpijsku šampionku Anu Ščerbakovu.

Na kraju je ipak uspela da se smiri, pa je odlučila da primi medalju. Bila joj je to prva medalja jer nije bila deo ruskog tima koji je osvojio ranije tokom Igara ekipno zlato.

Zlatnu medalju je osvojila Ana Šerbakova sa ukupnim skorom od 255.95 poena, dok je Aleksandra Trusova, takođe Ruskinja, završila takmičenje na drugom mestu sa 251.73 poena. Treće mesto osvojila je Kaori Sakamoto iz Japana sa 233.23 poena, dok je Valijeva ostala na 224.09.

BONUS VIDEO Vukićević nakon poslednjeg mesta u Pekingu: Glavni cilj bio da završim trku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar