Foto instagram.com

Međunarodni olimpijski komitet reagovao je nakon što je u drami testiranja na koronu, na Zimskim igrama u Pekingu, Belgijanka Kim Mejlemans objavila video u suzama.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je opisala tretman u kineskoj prestonici, gde je bila u izolaciji nakon što je bila pozitivna na kovid, kada je stigla u zemlju.

Prvobitno je rečeno da može da napusti karantinski hotel nakon tri dana izolacije i višestrukih negativnih PCR testova, a 25-godišnjakinja je rekla da nije vraćena u Olimpijsko selo. Umesto toga odvedena je u drugi smeštaj kolima hitne pomoći, gde se slomila u suzama dok je opisivala situaciju.

„Mislili smo da to znači da mi je dozvoljeno da se vratim u Olimpijsko selo. Na putu do sela nismo skrenuli u selo, već je hitna pomoć otišla u drugu ustanovu gde sada treba da ostanem još sedam dana sa dva PCR-a dnevno i bez kontakta sa bilo kim. Prepuštena sam sebi, nismo sigurni ni da li će mi ikada biti dozvoljeno da se vratim u selo“, rekla je ona.

Nije sigurna ni da li ima smisla nadati se takmičenju.

„Očigledno mi je ovo jako teško, pa vas molim da mi date malo vremena da razmislim o svojim narednim koracima jer nisam sigurna da mogu da podnesem još 14 dana i olimpijsko takmičenje u ovoj izolaciji.“

„Imala sam koronu početkom ovog meseca. Propustila sam dve trke Svetskog kupa zbog toga. Namučila sam se da bih se vratila u formu. Od tada sam bila testirana skoro svaki dan. Imala sam 12 negativnih PCR testova u poslednje dve nedelje, ali iznenada, po dolasku u Kinu, ponovo se smatram pozitivnom. Nauka koja dokazuje da PCR može otkriti virus davno nakon infekcije osobe izgleda da uopšte nije bitna. Izuzetno sam zahvalna što se moj Olimpijski komitet bori za mene i podržava me. Nije gotovo i nastaviću da se borim, ali zbog svog mentalnog stanja napraviću pauzu od društvenih medija i ljubazno molim medije da se obrate Belgijskom olimpijskom komitetu ili mom timu za intervjue umesto mene“, rekla je ona.

Nešto kasnije, direktor za komunikacije i odnose sa javnošću MOK-a Kristijan Klaue rekao je da mu je „laknulo kada je čuo da je Kim Mejlemans sada u Olimpijskom selu“.

„Drago nam je što su svi napori doveli do uspešnog rešavanja ove situacije. MOK će nastaviti da podržava Kim i Nacionalne olimpijske komitete“, obećao je on.

BONUS VIDEO Huventud – Partizan, sukob igrača na terenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram