FUDBAL RADNICKI NIS - TSC
Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Za najbolji sportski kolektiv u Nišu ovoj godini, žiri koji čine sportski novinari, proglasio je Fudbalski klub "Radnički".

Marku Đorđeviću pripalo je pripznanje za najboljeg sportistu pošto je u 2022. godini i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji bio ubedljivo najbolji u Srbiji, ali koji je ostvario odlične rezultate i na evropskim takmičenjima.

U najužoj konkurenciji za najboljeg niškog sportistu bili su streličar Ognjen Nedeljković i karatista Andrija Stanković.

PROČITAJTE JOŠ

Mihajlo Stefanović, streličar, proglašen je za najboljeg mladog sportistu Niša pošto je prvak Srbije i u juniorskoj, ali i seniorskoj konkurenciji i najbolji i na prvenstvima Srbije u dvorani i na otvorenom u konkurenciji juniora, seniora i veterana.

U najužoj konkurenciji za najboljeg mladog sportistu bili su i kik bokser Ognjen Mitrović i džudista Andrija Stošić.

U konkureniciji za najbolji sportski klub bili su Fudbalski klub „Radnički“, Gimnastički klub „Niš“ i Kajak-kanu klub „Gusar“, a priznanje je pripalo „Radničkom“ prvenstveno zbog plasmana na kraju sezone 2021/2022.godina prošlog proleća u Super ligi Srbije, kada je izborio plasman u kvalifikacije za Liga konferenciju Evrope.

Po tradiciji niški sportski novinari uručili su posebna priznanja sportskim radnicima koji su dali značajan doprinos razvoju niškog sporta.

Specijalno priznanje dobio je Zoran Tuta Živković, nekadašnji rukomenti golman, trener i selektor naše nacionalne reprezentacije povodom 50 godina od osvajanja zlatne medalje na Olimpijadi u Minhenu 1972.godine.

Miljko Čolović dobio je specijalno za unapredjenje streličarstva, Jurica Stanković za izvanredne uspehe sa reprezentacijom Kine na paraolmpijskim igrama u skinaju i snoubordu, a profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Marko Aleksandrović za izuzetne zasluge u razvoju sporta kod osoba sa invaliditetom, naročito košarke u invalidskim kolicima.

Za najboljeg sportskog novinara Niša u ovoj godini proglašen je urednik i osnivač portala „Sport juga“ Branislav Ignjatović.

Svečanost izbora najboljih sportista i sportskih kolektiva Niša održana je danas, po prvi put od 1979. godine od kada se izbor organizuje bez prekida, na otvorenom, ispred Hrama svetog Cara Konstanina i Carice Jelene.

Kako su u Sekciji sportskih novinara Niša istakli, ove godine izostao je tradiocionalni Sportski bal na kome se proglašavaju najbolji sportsti i sportski klubovi, zato što aktuelna vlast nije izdvojila ni jedan dinar iz gradskog budžeta za rad Sekcije sportskih novinara.

BONUS VIDEO Trinkijeri isključen zbog uletanja na teren

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar