Foto: Javier SORIANO / AFP / Profimedia

Vlada republike Srbije i zvanično je donela odluku o nagradama za sportiste koji su na olimpijskim igrama osvojili odličja.

PROČITAJTE JOŠ...

U dosadašnjem toku najprestižnijeg i najmasovnijeg sportskog takmičenja, medalje su osvojili Milica Mandić (zlato) i Tijana Bogdanović (bronza) u tekvondou, dok je Damir Mikec u streljaštvu osvojio srebro.

Takođe, medalju su osvojili i reprezentativci Srbije u basketu 3×3, ali će se oni u Srbiju vratiti nakon Mikeca, Mandićeve i Bogdanovićeve.

Njihov uspeh Vlada republike Srbije odlučila je da nagradi novčano, što je potvrđeno na poslednjoj sednici Vlade:

„Na sednici je doneta odluka da se sportistkinji Milici Mandić isplati novčana nagrada u visini od 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini tekvondo. Isti iznos pripao je i njenom treneru Draganu Joviću.

Za osvojenu srebrnu medalju u disciplini streljaštvo (vazdušni pištolj) na OI u Tokiju, Damiru Mikecu, kao i njegovom treneru Goranu Mikecu, biće isplaćena novčana nagrada od po 60.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini tekvondo, Tijani Bogdanović i njenom treneru Draganu Joviću, biće isplaćena novčana nagrada u iznosu od po 50.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti)“, navedeno je u zvaničnom saopštenju Vlade republike Srbije.

Bonus video: Sport u kom se krikom plaši protivnik i dobija snaga – Ivana Jorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare