Veslači su ovo finale čekali 17 godina: Idemo po medalju

Tokio 2020 28. jul. 202108:34 > 08:37
Podeli:
Foto: OKS

Dvojac bez kormilara koji čine Martin Mačković i Miloš Vasić plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

Mačković i Vasić su u polufinalnoj trci na 2000 metara zauzeli drugu poziciju iza posade iz Hrvatske i sa vremenom 06:17.47 ostvarili plasman u finale Igara koji je Srbija čekala 17 godina.

Nakon polufinalne trke Mačković i Vasić su bili zadovoljni uspehom, ali ističu da je maksimalan fokus usmeren na ono najbitnije, a to je sutrašnja finalna trka.

„Ovo je veliki uspeh. Išli smo korak po korak nakon svega što nam se dešavalo prilikom dolaska u Tokio. Tempirali smo dobro formu, danas smo izveslali svoju najbolju trku. Želimo da se što pre oporavimo i da sutra napadnemo medalju. Konkurencija će biti vrlo jaka, iako su neko favoriti ispali. Sve ih poznajemo, ali idemo da veslamo našu trku, nadam se do medalje“, rekao je Miloš Vasić nakon plasmana u finale.

„Zadovoljni smo, iako mislim da možemo da budemo i brži. Za sada smo ostvarili cilj. Od kada smo krenuli da radimo sa trenerom Nikolom Stojićem znali smo šta je cilj, i sada smo nadomak njega. Želimo da krunišemo naš rad. Ja sam uživao u današnjoj trci, upijao sam svaki momenat“, zaključio je Mačković.

Finalna trka našeg dvojca bez kormilara na programu je u četvrtak od 09.18 časova (02.18 po srednjeevropskom vremenu).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar