Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala turnira u Vašingtonu pošto je pobedio Amerikanca Džeka Soka sa 6:2, 4:6, 7:6.

PROČITAJTE JOŠ

Nadalu je za pobedu u prvom meču posle Rolan Garosa bio potreban treći set i taj-brejk, ali je na kraju uspeo da slavi protiv 192. tenisera sveta posle tri sata igre.

Španac nije igrao od poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa u junu, propustivši tako i Vimbldon i Olimpijske igre.

Bilo je bolova protiv Soka, ali je po ko zna koji put u karijeri Nadal igrao preko praga bola.

„Bolelo me je stopalo. Nadam se da će sutra biti bolje. Pobeda svakako pomaže. Potrebni su mečevi posle mesec dana, ipak nisam bio u kondiciji. Ali to je deo procesa i ja to znam, mnogo puta u karijeri sam prošao kroz sve to. Zato ne brinem. Pobede u ovakvim mečevima pomažu da budete boljji. Onda, znam da sam u stanju da popravim situaciju sa nogom. Sve će ići korak po korak“, rekao je Nadal posle meča.

Španac će se za plasman u četvrtfinale turnira u Vašingtonu boriti sa Južnoafrikancem Lojdom Harisom, trenutno 50. igračem na ATP listi.

Sledi mu ukrštanje sa boljim iz meča Nori – Nišikori u četvrtfinalu, sa druge strane su parovi Ivaška – Mekdonald, Kudla – Nakašima, Siner – Korda, Berankis – Džonson, Opelka – Milman, Bruksbi – Ože Alijasim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar