Tijana Bogdanović za Nova.rs: Žao mi je jer nema čari Igara u Tokiju

Tokio 2020 22. jul. 202110:11 > 10:12
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Srpska tekvondoistkinja napravila je senzaciju 2016. osvajanjem srebrne medalje i postala heroj mnogih devojčica, a za naš portal otkriva da je imala zdravstvenih problema pred put u Japan.

PROČITAJTE JOŠ

Tijani Bogdanović dogodio se zaista neobičan peh pred odlazak na turnir koji je trebalo da predstavlja generalnu probu za Olimpijske igre.

„Desila se mala nezgoda jer sam se ušinula na spavanju i nisam mogla da odradim taj turnir. Bio je to poslednji turnir na kom možemo da proverimo formu, desila se mala nezgoda, oporavljala sam se i sad sam spremna“, kaže Tijana Bogdanović za Nova.rs.

„Namestili su me i samo je trebalo da prođe nekoliko dana da spazam mišića prođe.

Ističe da će imati dovoljno vremena da se navikne na sve.

„Moj dan turnira je 24. jul, stigli smo nedelju dana ranije da se naviknemo na vremensku razliku i da treniramo.“

Ne želi da prognozira medalju, već skromno navodi da samo želi da uradi šta je do nje. To obično za nju znači i odličje.

„Bila bih zadovoljna da dam sve od sebe, jer stvarno imam potencijala. Žreb znamo i uopšte nije lak, kao i na prošlim Olimpijskim igrama. Sada smo malo svesniji, situacija je malo drugačija, tako da ću biti zadovoljna ako ispunim zadatak i uradim ono što vežbam u klubu svakog dana.“

Nema straha od koronavirusa, a i sama je imala iskustva sa problemom koji već 18 meseci muči planetu.

„Nemam neku bojazan, vakcinisala sam se i preležala koronu, pa što se toga tiče nemam strah. Ove Olimpijske igre su mnogo drugačije nego prošle, pre svega zbog čitave ove situacije i neće biti publike. Mnogo mi je žao što ne možemo da gledamo druge sportiste, to je čar Olimpijskih igara, ali šta je, tu je. Važno je da se uopšte održavaju.“

Pojasnila je i kako će izgledati kretanje olimpijaca tokom takmičenja.

„Dobili smo aplikacije na kojima moraš da ukucaš kada imaš trening, kada izlaziš da jedeš, svaki izlazak mora da se prijavi“, završila je Bogdanovićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar