Zoran Terzić
Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Zoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije, oštro je kritikovao izabranice nakon poraza od Brazila sa 25:20, 25:16, 23:25, 25:19 i govorio je potpuno iskreno.

PROČITAJTE JOŠ

„Pretpostavljali smo da će biti teško, ali nije bilo. Bilo je lako – za Brazil. Pa ozbiljno. Ovako ne može da se pobedi ozbiljan protivnik, Brazil ili bilo koja druga selekcija. Čak i nema apsolutno nikakvog razloga za nerviranje, u smislu kao mogli smo četvrti set. Ne, ovo je bila 100 odsto utakmica za Brazil. Drastično su bili bolji od nas i to, nažalost, u elementima u kojima nije trebalo. Posebno u odbrani. Ne tehnika i taktika, nego pre svega želja. Tu su bili drastično bolji, mi odbranu nismo igrali uopšte. Verovatno smo očekivali da će naši napadači to sve da reše, nema potrebe bilo šta drugo da radimo dalje“.

Istakao je dva glavna problema njegovih izabranica

„Prvo je loša odbrana, drugo prijem servisa. U prve tri utakmice je zaista funkcionisao na veoma visokom nivou. Sada se potpuno raspao, ni na šta nije ličio. Bez obzira koja igračica je u pitanju. U ostalim elementima smo bili tu negde, možda čak i bolje. Ali, definitivno nismo zaslužili da dobijemo ovu utakmicu“.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez)

Istakao je da ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju.

„Ako na ovaj način budu igrale i dalje, onda svaka čast, šta da im kažem. Ovako se ne igra veliko takmičenje. Ovako se ne igra za svoju zemlju. Ovako se ne igra – nikad. Ne mogu da kažem da nisu želele, to sigurno nije tako. Motivisane su i uvek žele da pobede. Ali, bile su prilično mrtve u terenu, nepokretne, spore… Ne znam šta je razlog, možda i postoji neki poseban, ne znam. Treba ispraviti do sledeće utakmice. Pre svega što se tiče želje u odbrani“.

Istakao je da ovakav dan nije nikakav problem, ali da pristup mora da se promeni.

„Nije nikakva katastrofa izgubiti. Svi ljudi koji nas prate moraju da budu svesni da je ženska reprezentacija u poslednjih pet godina na svim takmičenjima bila prva. Na evropskim, na svetskom. Ali, ne možemo ni mi uvek da budemo prvi. Nama je to želja, učinićemo sve da tako bude, ali nije to baš tako lako. Ne može ni jedan Novak Đoković da bude uvek prvi. Ali, to je samo druga strana. Prva i najvažnija je da mora uvek da se da sve od sebe. Da odigramo sa puno elana i želje, da kad izgubimo tu nema nervoze i tuge“.

Nije želeo da licitira sa potencijalnim protivnikom Srbije u četvrtfinalu.

„Tamo je ludilo. To se znalo i pre početka. U našoj grupi se znalo da će Brazil i Srbija da se bore za prva dva mesta. Ovaj prolaz nas boli zbog igre pre svega. Opet, nikad ne znaš šta će ti naleteti. Šta je za nas bolje, videćemo. U Riju smo bili treći, pa smo igrali finale. To je odbojka. Rusija je primer, kao i Kina na prošlim igrama. Izgubili su prvu utakmicu od SAD, izgubili praktično i drugu od Kine, gubili 2:1 i 19:12, vratile su se, uzletele i od tada igraju fantastično. To su stvari koje se dešavaju u sportu. Sad čekamo i nama da se dese“, zaključio je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Bonus video: Tijana Malešević nas uči da igramo odbojku kao reprezentativci VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar