Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Marko Jevtović, naš proslavljeni stonoteniser, već je jednom predstavljao Srbiju na Olimpijskim igrama, a sada je za Nova.rs otkrio po čemu se sve takmičenju u Tokiju razlikuje od bilo kog drugog.

PROČITAJTE JOŠ

Marko Jevtović, Žolt Pete i Dimitrije Levajac predstavljaće reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama. Pete i Levajac će se takmičiti i u singlu.

Zbog zdravstvenih problema na Igrama neće biti Aleksandra Karakaševića (bilo bi to njegovo šesto učešće). Selektor Miloš Đurić otkrio je da je Jevtović prepustio mestu Levajcu da se takmiči u singlu.

Objasnio je i kako su izgledali pripreme stonotenisera za najveću sportsku manifestaciju.

„Odradili smo tokom juna pripreme u Novom Sadu, odatle stigli u Beograd, a onda putovali na Evropsko prvenstvo u Varšavu. Bogu hvala svi smo zdravi, imali smo malih pehova, ali svi su kako treba, dobro smo radili, trenirali i pripremali. Na Evropskom prvenstvu smo imali generalnu probu, iako je to ozbiljan turnir“, rekao je Jevtović za Nova.rs.

Stonoteniseri su otputovati za Japan 17. jula, a i iskusnom Jevtoviću smeta što neće moći da bodre sunarodnike…

„Nećemo moći da budemo podrška jedni drugima. Poznavajući Japance, znam kako sve to funkcioniše. Ozbiljan je karantin, ali dobro moći ćemo da se fokusiramo da damo sve od sebe.“

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jevtović je predstavljao Srbiju na Olimpijskim igrama 2012, ali ove u Tokiju će biti potpuno drugačije.

„Prvi put smo bili u ‘mehuru’ na Evropskom prvenstvu, uveče naručuješ, oni ti ujutru donose u hotel. Nema izlazaka, imaš autobus koji te vozi, znaš vreme kada treniraš. Nema izlaska iz hotela, prvi put sam to video u Poljskoj. To me uopšte ne raduje, ali Olimpijske igre su druženje i nešto najlepše što svaki sportista može da doživi, da vidi, da bodri. To je stvarno predstavljanje svoje zemlje gde svi želimo maksimum jedni drugima. Nadam se da će nešto da se promeni, da ćemo moći ipak da bodrimo, ako ne snaćićemo se i borićemo se za svoju državu, za Srbiju. Nadam se da će biti ok.“

Istakao je šta će biti cilj stonetenisera Srbije u Japanu.

„Postoje dve, tri reprezentacije sa kojima možemo veoma teško da igramo. Ove ostale, kao što smo dokazali sa Austrijom, koja je bila evropski prvak, i sa Hong Kongom, da uz našu dobru igru i veliku borbu možemo da ih ‘protresemo’. Svakom pobedom na Olimpijskim igrama bismo bili zadovoljni“, završio je Jevtović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)