Luka Dončić zlatna medalja sa Slovenijom ili prsten NBA
Foto: Printscreen Youtube

Stojan Dončić, rođeni brat Srbobrana Dončića, dede slovenačkog košarkaša Luke, kaže da će dočekati svog unuka da odigraju partiju basketa na Kosovu i Metohiji.

Stojan živi sa suprugom Draginjom u selu Biča nedaleko od Kline i odatle prati košarku i Olimpijske igre gde Luka Dončić igra sa Slovenijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svi gledamo Luku bez obzira gde igra, on je naša krv. Puno mi je srce. Često puta kako ja, tako i ostali članovi porodice zaplačemo. Vrlo sam ponosan, a zahvaljujući Luki, jako smo popularni. Gde god da se pojavimo, pitaju šta nam je Dončić. Ipak, moram reći da smo mi vrlo skromni, pa se Lukom i ne hvalimo“, rekao je Stojan Dončić za RTV KiM, a preneo je portal KosSev.

Dodaje da se sa unukom čuo pred utakmicu Slovenije i Argentine, ali i da mladi košarkaš ima mnogo obaveza. Čak i Albanci Stojana pitaju da li je Lukin rođak.

„Ponekad izbegavam da kažem da sam mu deda stric, nije sigurno. Najčešće me pitaju da li bi nekad igrao za Kosovo. Možda nekad, kada bi Kosovo postalo Amerika. Nije igrao za Srbiju, što bi igrao za Kosovo. Neće da igra nikad“, kategoričan je Stojan.

Njegov brat Srbobran je još osamdesetih otišao u Sloveniju gde je dobio sina Sašu, a ovaj naslednika Luku.

S obzirom na to da je Stojanov unuk Veljko vaterpolo reprezentativac, jasno je da u porodici postoje kvalitetni sportski geni. Njih Stojan Dončić pripisuje majci Živani.

„Takođe je i Lukin otac bio dobar košarkaš, igrao je sa Slobodu iz Kraljeva. Geni su tu, mada mislim da sve to vučemo od majke Živane“, kaže Dončić.

Foto: Printscreen Youtube / RTV KiM

Opisao je i da u selu Biča živi od poljoprivrede jer se na 55 hektara zemlje bavi stočarstvom i pčelarstvom, a sa Albancima komunicira samo iz nužde.

Stojan kaže i da bi voleo da jednog dana 16-godišnji Veljko i 22-godišnji Luka zaigraju kod dede u dvorištu.

„Luka želi da dođe, ali njegov klub (Dalas) mu brani, jer smatra da nije bezbedno. Dočekaću da Luka dođe i baci ovu loptu u koš, pre toga neću umreti, dok ne vidim kako oni bacaju loptu“, rekao je Stojan Dončić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar