Mihailo Vasić, Foto: AP Photo/Jeff Roberson

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 u sredu od 10.30 igra polufinale Olimpijskih igara u Tokiju protiv Rusije, koju su savladali u utorak u poslednjem meču prve faze takmičenja ubedljivo sa 21:10.

PROČITAJTE JOŠ

Dušan Domović-Bulut je izneo svoja očekivanaj pred polufinale.

„Sve ovo što smo do sada igrali se bukvalno ne važi ništa. Znamo dobro protivnika, ali ipak je najvažnije da se borimo, da se trudimo da ostanemo koncentrisani tokom čitavog meča, i kada su sve te vrednosti na pravom mestu onda dolazimo do mogućnosti da ostvarimo obe pobede sutra, što je glavni cilj“, istakao je Bulut.

Očekivanja je izneo i Mihailo Vasić.

„Veoma smo zadovoljni što smo sa sedam pobeda završili grupnu fazu takmičenja. Mislim da naša igra u prva tri meča nije bila na nivou koji smo očekivali, ali smo jakom odbranom i karakterom dobili te tri prve utakmice. Već od četvrte utakmice smo bili uigraniji, lopta je išla tečnije u napadu, bolje smo se kretali, ali i ubacili smo neke šuteve spolja koje u prve tri utakmice nismo. Zbog toga smo u poslednje četiri utakmice ostvarili možda lakše pobede. Protivnik u polufinalu nam je Rusija koju smo u meču grupne faze prilično lako savladali, ali smo svesni da će oni u sutrašnji meč ući maksimalno motivisani i da će utakmica biti potpuno drugačija u odnosu na prethodnu. Ako u ovaj meč uđemo sa istom energijom sa kojom smo ulazili i u prethodnih sedam duela, mislim da ćemo biti na svom nivou i da ćemo ostvariti pobedu#, istakao je srpski reprezentativac.

Polufinalni mečevi su na programu u sredu, a Srbija će svoj meč igrati 10.30 dok će drugo polufinale biti na programu od 11.40. Meč za treće mesto se potom igra 14.15 , a finale je predviđeno za 15.25 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare