Foto: RTS Screenshot

Sonja Vasić završila je košarkašku karijeru za knjigu i po okončanju poslednje utakmice okupila je košarkašice Srbije kako bi im uputila oproštajnu poruku.

Sigurno da je devojkama u Tokiju najteže posle izgubljene utakmice od Francuske (91:76) u borbi za 3. mesto na Olimpijskim igrama.

Htele su mnogo, silno želele medalju, nisu uspele… Ostale su bez snage, teško je odigrati u mesec i po dana dva velika takmičenja, a na OI su došle kao evropske šampionke.

PROČITAJTE JOŠ

Osvetile su se Francuskinje upravo za taj poraz u finalu ne tako davno održanog Evrobasketa, a Srbija je istog rivala upravo dobila za osvajanje evropskog zlata i 2015. i ove godine.

Utakmica za olimpijsku bronzu bila je poslednja u karijeri Sonje Vasić, koja se od košarke oprostila kao evropska šampionka i MVP, i oproštajna u dresu Srbije za kapitena Jelene Bruks.

Ostaje velika žal što nisu uspele da se vrate s medaljom oko vrata iz Tokija, zaslužile su više, a Sonja je na kraju okupila devojke na centru i kroz suze im uputila emotivnu poruku.

„Sve ovo što smo uradile do sada ostaje vama za budućnost. Mi smo se zavolele… Znam da je teško, ali nemojte da padate…“, rekla je legendarna košarkašica između ostalog.

Sonja, hvala za sve, uživaj u penziji.

BONUS VIDEO Datunašvili sa bronzom i srpskom zastavom stigao u Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare