Ruke veslača Aleksa Gregorija, Foto: Twitter

Olimpijske igre su vrhunac za gotovo sve sportiste, a potrebno je mnogo truda da bi se do njih uopšte došlo.

PROČITAJTE JOŠ

Tu je mnogo rada, boli i odricanja. A medalju i uspeh dočekaju samo retki.

Mnogi od sportova koje gledamo na Igrama nisu mnogo popularni, pa se o njima ne govori do ne dođu sledeće Igre na red.

Zato za probleme, teškoće i brojne prepreke takmičara iz takozvanih manjih sportova znaju samo njihovi najbliži.

Koliko je teško biti olimpijac, možda se najbolje može videti kroz fotografije, koje otkrivaju i onu drugu, tamniju stranu koja se ne vidi od blještavila medalja i pozornica.

Šampionski žuljevi

Filipinka Hilidin Dijaz je postala prva šampionka svoje zemlje koja je osvojila zlatnu medalju, a za to je bogato nagrađena sa preko pola miliona evra i dva stana.

Ipak, iza njenog uspeha stoji mnogo truda i bola, a to se možda najbolje može videti na njenin šakama prepunih žuljeva.

Biciklističke vene

Biciklizam je jedan od najzahtevnijih sportova, a posle napornih vožnji i velikih napora, vozačima vene mogu da iskoče i da to izgleda poprilično grozno

Isušene ruke

Dvostruki šampion Olimpijskih igara u veslanju, Aleks Gregori je svojevremno pokazao kako izgledaju ruke veslača koje provedu mnogo vremena u rukavicama.

Sparušene noge

Holandski plivač Martin Van der Vejden koji je osvojio zlato u Pekingu, borio se sa leukemijom i pobedio. Jednom prilikom je plivao 163 kilometara kako bi povećao svest o ovom problemu i pokazao  kako izgledaju stopala plivača koji je proveo 55 sati u vodi.

Brijanje do kraja

Plivač Entoni Irvin jednom prilikom je pokazao koliko je potrebno truda uložiti u neke na prvi pogled banalne stvari kao šti je brijanje celog tela jer je sport takav da je to od velikog značaja.

Foto: Twitter

 

Ovo su samo neki od primera koliko je potrebno truda i odricanja da bi se okačila medlja oko vrata, a ni tada nemate nikave garancije. Nekada je trenutak nervoze, jedan pogrešan potez ili nedovoljno koncentracije dovoljno da vas odvoje od uspeha, a ožiljci i tragovi velike borbe i truda zauvek ostaju.

BONUS VIDEO Potopili smo našeg olimpijca veslajući kajak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar