Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Japanska teniserka Naomi Osaka upalila je olimpijski plamen na Olimpijskom stadionu u Tokiju i zvanično je otvorila Igre.

Ona je dobila čast da bude poslednja koja će „večni plamen“ prineti mestu gde će on svetleti u narednih petnaest dana, do osmog avgusta kada se bude spuštala zavesa na 32. Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Osaka je svoju počast zaslužila time što je jedna od najpoznatijih sportistkinja svoje zemlje i osvojila je do sada četiri titule sa grend slem turnira.

Na Olimpijskim igrama debituje u Tokiju, a njeno paljenje olimpijskog plamena na stadionu u Tokiju predstavlja dalje širenje poruke „zajedno smo jači“ kao moto Igara.

Put olimpijske baklje počeo je 21. marta ove godine i ona je oblikovana kao cvet trešnje, kao simbol blizak japanskom narodu.

Kada je ušla na stadion, baklju su nosili olimpijski šampioni Nomura Tadahiro (džudo) i Jošida Saori (rvanje), predali su je bejzbol legendama Hidekiju Matsuiju i Šigeo Nagašimi i Ou Sadaharuu.

Naomi Osaka preuzima olimpijsku baklju u Tokiju Naomi Osaka preuzima olimpijsku baklju u Tokiju

Zatim je išla u ruke medicinskih radnika koji su baklju predali sedmostrukoj paraolimpijskoj šampionki Tsučidi Vakaku. Ona je plamen predala nekolicini mladih i na kraju je ceremonija završena tako što ju je dobila Naomi Osaka.

Da podsetimo, Srbiju će u Tokiju predstavljati 86 sportista u 15 sportova.

BONUS VIDEO: Srbija do Tokija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar