Marica (plava oprema) je u prvoj borbi pobedila Sandu Aldas (bela oprema), Foto: Tanjug / AP Photo/Vincent Thian

Srpska džudistkinja Marica Perišić nije se plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju posle borbe sa Izraelkom Timnom Nelson Levi.

Marica je diskvalifikovana jer je triput dobila sankciju sudija tokom veoma dugog i iscrpljujućeg meča i 11 minuta borbe.

PROČITAJTE JOŠ:

Izraelka je bila fizički spremnija, što je na kraju presudilo da 21-godišnja Srpkinja dobije treći šido, izgubi i da jedva izađe sa tatamija od iscrpljenosti.

Novosađanka je u prvoj borbi na Igrama pobedila Sandu Aldas, predstavnicu olimpijskog tima izbeglica, a u drugoj je morala da ide u produžetak, odnosno „golden skor“.

Tokom regularnog dela borbe Izraelka, koju je Marica dvaput pobedila ove godine pre Tokija, sve vreme je forsirala desni gard.

Time je terala srpsku predstavnicu da se konstantno brani, a Perišićeva je u nekoliko navrata morala da se izvlači i iz neugodnih situacija i poluga rivalke.

Gubila je energiju, nije uspela da jednu situaciju na pola minuta pre isteka regularnog dela reši u svoju korist i to se kasnije osvetilo.

U tom trenutku već je imala dve kazne, pa je posle šest minuta u golden skoru treća presudila.

Izraelka ide na japansku takmičarku Cukasu Jošidu koja je bila bolja od Kineskinje Tongžuan Lu za samo minut borbe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar