Ženska košarkaška reprezentacija Srbije; Foto: Olimpijski komitet Srbije

Marina Maljković, selektor ženske reprezentacije Srbije u košarci, održala je konferenciju za medije pred polazak zlatnih košarkašica na Olimpijske igre u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je na početku konferencije za medije koja je održana na aerodromu „Nikola Tesla“ izrazila zadovoljstvo zbog velikog odziva prisutnih:

„Drago mi je što toliko vas došlo da nas isprati, jer mi smo grupa koja uvek voli da radi u miru, da idemo korak po korak. Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje moguće rešenje.

Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim. A posebno mi je drago da kao osnivač Instituta za ženski sport mogu da istaknem da imamo 44 takmičarke i 42 takmičara. Osećam veliki ponos zbog toga“

Marina Maljković; Foto: Olimpijski komitet Srbije

Svoje viđenje nastupajuće smotre najboljih sportista u Japanu iznela je i Jelena Bruks, kapiten reprezentacije Srbije:

„Drago mi je što ste tu, što ste došli da nas ispratite. To nam daje dodatnu energiju. Žao mi je uopšte porediti Igre u Riju i sada ove u Tokiju. Biće totalno drugačije. Možda za same sportiste ne toliko zanimljive, od onoga šta se od Olimpijskog sela očekuje, gde je uvek puno sportista. I onoga što smo mi radili u Riju, što nam je slektorka u par navrata i zamerila tada.

Ali, ovo je nešto sasvim drugo i na to moramo da budemo spremni. Olimpijski komitet nas je spremio na sve to i znamo šta nas čeka. Spremne smo. Imale smo malo vremena nakon Evropskog prvenstva da se odmorimo i pripremimo. Ali, verujem da smo spremne. Kao i na svako prvenstvo do sada, idemo korak po korak. Nadamo se da ćemo, kada se sve ovo završi, sa osmehom na licu da se vratimo u Srbiju.“

Jelena Brooks; Foto: Olimpijski komitet Srbije

Sonja Vasić, MVP šampionata Evrope koji je okončan osvojenom titulom reprezentacije Srbije, iskoristila je priliku da podseti na sve ono što su košarkašice prošle u poslednje vreme:

„Definitivno je da će ove Igre biti dosta drugačije od onih u Riju. Ali, iskreno, mi odlazimo tamo sa nazivom evropskog prvaka. Tako da, definitivno, to govori da mi prvi imamo velike ambicije.

Bilo kako da drugi to vide, mi uvek idemo da sa ponosom predstavljamo svoju zemlju i da damo sve od sebe. Do sada je to obično donosilo dobre rezultate. Nadamo se da će biti tako i sada. Jeste bilo dosta prepreka na putu posle Evropskog prvenstva, koje nismo očekivali.

Ali imam osećaj da smo mi ekipa koja kada naizlazi na izazove, na neke predrasude od drugih ljudi, tada ume još više da se skupi i da se izdigne iznad svega toga. Ja verujem u ovaj tim, u svaku od nas. Smatram da imamo tu prednost, da stojimo jedna iza druge. Nadam se da na kraju, ako ništa drugo, uvek možemo da izađemo uzdignutih glava i da će tako biti i sada.“

Sonja Vasić; Foto: Olimpijski komitet Srbije

Ona se tom prilikom osvrnuila i na čast koja joj je ukazana, s obzirom na to da će nositi zastavu na otvaranju, zajedno sa Filipom Filipovićem:

„Za mene je iskreno ogromna čast, prvo što sam uopšte deo olimpijske porodice, a posle što me iko uopšte razmatrao za ovo. Jer – od toliko predstavnica našeg ženskog sporta, izabrati mene, je neverovatno.

Mislim da je to ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti na pravi način. Za početak, zaista mi je značajno što sam uopšte deo ovog tima, što idem na Olimpijske igre. Kad prođeš neke stvari, onda vidiš iz nekog drugog ugla sve to. Nadam se da će zastave na otvaranju vioriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba, kao što su i svi drugi pre nas.“

Bek reprezentacije Srbije Ana Dabović bila je kratka:

Ana Dabović; Foto: Olimpijski komitet Srbije

„Mogu da kažem da smo stvarno dale sto posto od početka priprema, od početka leta i tako ćemo sigurno raditi i na svakoj utakmici. Nadam se da će nam to doneti rezultate“, rekla je ona.

Na Olimpijskim igrama će debitovati i Ivon Anderson, plejmejker reprezentacije i jedna od najvažnijih igračica u sastavu Marine Maljković

Ivon Anderson; Foto: Olimpijski komitet Srbije

„Sjajan je osećaj. Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam deo ovog tima. Nestrpljiva sam da dođemo u Tokio, da Igre počnu. Radili smo veoma naporno tokom leta. Ali, samo to što imam mogućnost da budem deo nečeg ovakvog, je ispunjenje snova.“

Srbija će turnir otvoriti 26. jula protiv Kanađanki, nakon čega slede dueli protiv Španije i Južne Koreje. Plasman dalje obezbediće dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane, a parovi četvrtfinala biće određeni žrebom koji je zakazan za 2. jul.

Bonus video: Izjava Novaka Đokovića pred put na Olimpijske igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar