Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson

Srpski basketaši Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić i Dejan Majstorović nisu zadovoljni činjenicom da nisu uzeli zlato na Olimpijskim igrama, ali ne mogu da budu nezadovoljni bronzom.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je, posle sedam grupnih pobeda, upisala poraz u polufinalu od ruskog tima 21:10 i u meču sa bronzu pobeđena je Belgija sa 21:10.

„Polufinale, prethodnog dana smo pobedili Ruse, danas u polufinalu totalno druga slika. Moram da napomenem da je jako bilo teško i da su vremenski uslovi bili nesvakidašnji. Nismo se susretali s tom sparinom. Bilo je jako teško igrati. Pričao sam sa saigračima, svi smo se osećali umorno tokom meča, bukvalno smo se utrkivali ko će da izađe. Uspeli smo da se vratimo, što je najbitnije i da uzmemo bronzu. Možda zvuči kao floskula, ali nama ona znači kao zlatna“, rekao je Ratkov za RTS.

Dodao je i da je svestan svoje uloge u odbrani, ali nije hteo da stavlja sebe u prvi plan.

„To je deo mog posla i moja igra. Da donosim energiju, da se borim, nema izgubljene lopte. Pobeda je došla zahvaljujući celom timu. Igrali smo dobro, nesebično, kretali smo se kako treba i zato smo i pobedili“, kaže Ratkov.

Dejan Majstorović prokomentarisao je da nema problema za srspki tim kada se igra energično i angažovano i kada dobro „bije“, jer onda svi mogu da pogode koš.

„Emocije su pomešane, srećni smo što smo osvojili bronzu, ali mislimo da zaslužujemo više, da Srbija zaslužuje više, da svaki basketaner u Srbiji zaslužuje. Ovo je naša igra, svi smo na ovome odrasli i za ovo živimo. Imamo utisak da smo najbolji na turniru, ali eto na polufinale ne dođeš glavom kako treba, bez ikakve energije i to te ubije. Pokazali smo da smo tim, digli smo se i odigrali smo finale ‘momački’ i zasluženo uzeli medalju“, rekao je Mihajlo Vasić.

Da podsetimo, basketaši su obećali medalju pre početka takmičenja, nadali su se zlatu, ali ni bronza se ne sme zanemariti kao uspeh.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar