Foto: Tanjug / AP Photo/Jeff Roberson

Dušan Domović Bulut, lider basketaške reprezentacije Srbije na zanimljiv način je opisao koliko je meč za bronzu značio srpskom timu.

Srbija je uzela treće mesto na prvom olimpijskom turniru u basketu 3×3 u istoriji, pobedom nad Belgijom 21:10 u meču za bronzu.

PROČITAJTE JOŠ:

Naši reprezentativci su prethodno u grupnoj fazi takmičenja upisali svih sedam pobeda, ali su onda poraženi od Rusije u polufinalu sa 21:10.

„Najvažnije je da smo završili turnir pobedom i medaljom, da u kontinuitetu donosimo medalje za Srbiju, Košarkaški savez i ovog puta Olimpijski komitet Srbije i mislim da je to stvarno najvažnije. Da su ljudi srećni kad nas vide i kad mi igramo za dres“, rekao je Bulut za RTS.

Poraz od Rusa se može sada secirati, ali su za takav epilog krivi i uslovi u Tokiju, kao i sparina o kojoj su pričali i drugi sportisti.

„Ništa nismo rekli jedan drugom, znali smo da smo uprskali. Velika je razlika između četvrtog i trećeg mesta. Da je u borbi za bronzu nešto pošlo po zlu, verovatno bismo se poubijali međusobno, sa njima i sa publikom, sa svima. Tu je bilo – krećemo za treće mesto, ako ne pobedimo, oni bi verovatno u povratku skočili iz aviona, jer se ja ne vraćam u Srbiju. To je bio mentalitet i mislim da je upalio“, dodao je Dušan.

Objasnio je i da tim nije satkan od najuigranijih momaka, ali jeste od veoma kvalitetnih pojedinaca.

„Nismo imali taktiku, rekli smo da nećemo da se sramotimo, nećemo da se blamiramo, nego idemo da pobedimo. Bolji smo od njih, kao i od većine ekipa, samo da uradimo sve što treba, tako se ispostavilo da je ispalo dobro“, kaže Domović Bulut.

Da podsetimo, zlatnu medalju u basketu 3×3 osvojili su igrači Letonije, koji su u grupnoj fazi izgubili čak tri meča, ali su zato u polufinalu i finalu bili na visini zadatka.

Rusiju su na kraju pobedili sa 21:18, dvojkom Karlisa Lasmanisa na pola minuta pre kraja utakmice sa Rusima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar