Kineskinje sa tri poraza na ivici eliminacije, Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Odbojkašice Kine nalaze izgubile su šansu da se plasiraju u četvrtfinale Olimpijskih igara, pa neće biti u prilici da brane zlato iz Rija.

Kineskinje su na turnir u Tokiju došle kao jedne od favorita, ali su izgubile tri meča, od Turske, Sjedinjenih Država i ekipe ruskog olimpijskog komiteta i sada čekaju meč sa Italijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu utakmicu igraju u subotu od 14.45, a više ih ni teoretske šanse ne mogu održati jer je Turska pobedila Argentinu.

Kina je nanizala tri poraza u Tokiju, posle sedam uzastopnih pobeda neposredno pred Igre, pa je ostala bez četvrtfinala posle skoro četiri decenije.

Jedna od ključnih razlika je forma i zdravstveno stanje Žu Ting, koja je pre pet godina bila MVP turnira u Riju, a onda i na Svetskom prvenstvu 2019.

„Mislim da bi ispalo bolje da smo imali Žu na najvišem nivou kada smečuje. Nismo mogle ni dobro da blokiramo rivalke. Mislim da bi peti set protiv Ruskinja bio bolji da smo mi igrali bolje. Ali, njena povreda jeste uticala na naš učinak. Oklevala je kada je pokušavala da blokira“, objasnila je Lang Ping, selektorka Kine.

Kineskinje imaju jedan bod posle tri meča, pa su imala imperativ da pobede Argentinu i Italiju, ali sada ni ti trijumfi nisu dovoljni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar