Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansk

Japanski teniser Kei Nišikori nastavio je posle Olimpijskih igara dalje sa takmičenjem, ali se osvrnuo na turnir u Tokiju.

Kei boravi u prestonici Sjedinjenih Država i igra na Siti Openu, turniru iz serije 500, dok Novak Đoković posle Tokija prikuplja energiju za US Open.

PROČITAJTE JOŠ:

Nišikori i Đoković su ukrstili rekete u glavnom gradu Japana i Novak je slavio sa 6:2 i 6:0 četvrtfinalu turnira.

Japanac kaže da bi preskočio Siti Open da je pobedio Srbina i prošao u polufinale Tokija, gde je Đoković izgubio od Aleksandra Zvereva i propustio šansu da nastavi put ka „zlatnom slemu“.

„Očekivao sam da Đoković osvoji zlato, ali iznenada je stao. Saša je bio favorit uz Novaka, logično bi bilo da je on posle osvojio zlato. Malo mi je žao Novaka, definitivno je zaslužio medalju, imao je neverovatne rezultate“, rekao je Nišikori, a prenosi Tennis world.

Prokomentarisao je i da mu je renking niži nego što je očekivao (67. mesto), te da se nada da će se vratiti do najboljih 30 na svetu do kraja godine.

„Dve godine se nisam osećao ovako dobro. Lepo mi je na terenu, agresivan sam. Konačno osećam lopticu onako kako želim. Nisam dobio nekog iz Top 10 dve godine. Posle oporavka od povrede ručnog zgloba, prvi put sam se dobro sećao prošle nedelje i evo, preneo sam to i u ovu nedelju. Veoma sam zadovoljan kako igram. Ima još uspona i padova, ali ove dve nedelje baš obećavaju“, kazao je Nišikori, koji je pobedom nad Lojdom Harisom prošao u polufinale Vašingtona.

Podsećamo, Đoković je na Olimpijskim igrama ostao bez medalje u singlu posle poraza od Pabla Karenjo Buste u meču za bronzu, a odustao je od miks dubla, takođe u borbi za bronzu sa Ninom Stojanović.

BONUS VIDEO: Datunašvili sa medaljom oko vrata i zastavom Srbije stigao u Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare