Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Dušan Domović Bulut odložio je priliku da ostvari san o Big3 ligi, nije zažalio. Konačno će zaigrati na Olimpijskim igrama, zatim i otići u Ameriku.

PROČITAJTE JOŠ

Pre dve godine, Dušan Domović Bulut trebalo je da zaigra u Americi u čuvenoj Big3 ligi.

Kao najbolji basketaš sveta, izabran je kao 24. pik na draftu i završio u ekipi Bol Hogsa, koju predvodi legendarni Rik Beri, a čiji je kapiten bio Brajan Skalabrini.

Ipak, FIBA je pravila administrativni problem i bilo bi mu zabranjeno da nastupi na Olimpijskim igrama.

“Veoma sam razočaran što moram da objavim da neću moći da učestvujem u takmičenju Big3. Kao takmičaru, mogućnost da se nadmećem protiv bivših NBA igrača i najboljih 3 na 3 igrača na svetu je bilo nešto čemu sam se radovao i o čemu sam sanjao. Međutim, s obzirom da FIBA preti da će mi uvesti sankcije, odnosno da postoji mogućnost da zbog toga ne mogu da učestvujem na Olimpijskim igrama, prisiljen sam da se povučem iz takmičenja Big3. Veoma sam zahvalan Big3 što su mi pružili priliku da budeom deo jednog velikog takmičenja i nadam se da će se moj san jednog dana nastaviti,” napisao je Bulut 2019. godine, a ove godine će doći konačno do „dabl-dabla“.

Igraće i u Tokiju i u Americi, a nastup na Igrama je kruna veličanstvene karijere pionira igre 3×3. Te 2019. su mnogi u Americi bili revoltirani ovim potezom.

„Ovo nije u redu“, naveo je bivši košarkaš Milvokija Leri Sanders, oglasio se i bivši košarkaš Partizana Frenk Robinson.

„Ovo je neko s*anje brate… Žao mi je da čujem ovo“, napisao je Robinson, bivši igrač Oklahome Peri Džons je istakao da je takvo ponašanje FIBA “ludilo”.

Osnivač Big3 lige, legendarni reper, glumac i producent Ajs Kjub je naveo da je FIBA onemogućila Dušana da ostvari san i da se takmiči protiv najboljih.

„FIBA mu je rekla da neće moći na Olimpijske igre ukoliko zaigra u Big3. Zašto se FIBA plaši Big3 lige“, zapitao se Ajs Kjub ovom prilikom, ali će sve biti nadoknađeno u ovoj godini.

Štaviše, ove godine je Bulut bio treći pik, iza Ajzee Ostina i Erla Klarka, iza njega je na draftu ostao i Ron Artest, koji je menjao dva puta ime, pa je sada Meta Sandiford Artest. Biće u ekipi sa Katinom Moblijem, Rojsom Vajtom, Džoom Aleksanderom, Derikom Bajarsom, Glenom Dejvisom, osvajačem jedne NBA titule.

Ekipa će igrati pod trenerskom palicom Nensi Liberman, koja je prva žena ikada u muškom profesionalnom sportu. Članica je Nejsmitove Kuće slavnih i uz nju je zaokružena lepa priča o prekookeanskoj basketaškoj avanturi, koju je Bulut zaslužio posle svega u karijeri.

U Tokiju, Bulut će napasti zlato sa Dejanom Majstorovićem, Aleksandrom Ratkovim i Mihailom Vasićem, a najviše postolje bila bi najveća kruna uspešne karijere pred odlazak u SAD.

„Od aprila smo praktično na okupu, imali smo i jednu malu pauzu, svi smo iz Novog Sada i okoline, pa nam nije bilo teško. Znamo se svi godinama i susrećemo se i inače na dnevnom nivou. Tamo nas čekaju ekipe koje poznaju, možda imaju malo veću prednost jer su to ekipe koje se poznaju godinama, a mi smo napravljeni iz neke selekcije igrača. Ali, opet, kad se Srbija pojavi, cilj nam je najveći mogući. U ovom stanju sveta i svega što nas okružuje, sam odlazak na Igre je uspeh. Ali sigurno ćemo se boriti za najvažnije odličje“, rekao je za Nova.rs Bulut pred odlazak u Tokio.

VIDEO – Doček basketaša u Japanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar