Valerijan i Filip Vukosavljević
Foto: Screenshot Instagram valeriane_ayayi

Košarkašica Valerijan Vukosavljević osvojila je dve medalje na dva velika takmičenja zaredom sa Francuskom, a tek onda je odlučila da svima oda tajnu. Igrala je na oba turnira trudna.

PROČITAJTE JOŠ

Na pobednički podijum u Tokiju popela se nakon pobede Francuske nad Srbijom sa 91:76, dok je u finalu Evropskog prvenstva mesec dana ranije završila na stepenici iza naših kraljica koje su osvojile zlato.

Ona je na oba takmičenja igrala u blaženom stanju, a dugo nije želela da otkrije to saigračicama jer bi se plašila da bi je to sprečilo da igra za reprezentaciju.

„Nikako. Bila sam sam veoma srećna kada sam čula lepe vesti (da sam trudna), jer smo suprug i ja to dugo planirali. Pošto sam sportista i navikla sam da se svakodnevno bavim sportom, moj ginekolog je rekao da neće biti problema da treniram tri i po meseca u trudnoći i da mogu da igram Evrobasket i Olimpijske igre“, rekla je Vukosavljević za „France TV info“.

Saopštila je lepe vesti medicinskom timu i selektorki.

„Želela sam da neko od medicinskog osoblja zna, jer nikad ne znate šta bi moglo da se dogodi. Imala sam pristanak saveznog lekara, dogovor s mojim ginekologom i to je bila glavna stvar. Selektorka mi je rekla da da računa na mene, ako je sve u medicinskom redu. I bilo je sve u redu.“

Ipak, činjenicu da je trudna dugo je skrivala od saigračica. Bila je to njena tajna.

„Bojala sam se da će se saigračice, pa čak i rivali drugačije ponašati prema meni na terenu, pod izgovorom da sam trudna. Ne bih to smatrala baš fer. Što se tiče medija, želela sam samo da izbegnem sva pitanja osim košarkaških.“

Niko nije ni primetio da je trudna, pa čak ni saigračice koje su sa njom bile svakog dana.

„Zbog anti-kovid mera, obično se nismo tuširale kao tim (u dvorani). Vratile bismo se u hotel, a ja bih se tuširala u svom kupatilu. Pokušavala sam to da sakrijem što sam bolje mogla, sa različitim stepenom uspeha. Dobila sam i poneki smešan komentar od kolega. Ali, uvek sam uspevala da se izvučem izvinjavajući se“, kroz smešak je završila Valerijen Vukosavljević.

Bonus video: Doček srpskih olimpijaca na balkonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare