Novak Đoković na Olimpijskim igrama; Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković izaziva pažnju gde god da se nađe, glavna je zvezda olimpijskog sela, a koliku popularnost ima u Japanu pokazuje i snimak iz 2019. godine koji je postao ponovo aktuelan.

PROČITAJTE JOŠ...

Đoković je 2019. godine tokom turnira u Tokiju imao prilike da provede vreme sa japanskim video blogerom Jorijem Jošidom, što je rezultiralo urnebesnom razmenom.

„Otac mi je rekao da, ako želim da idem u Srbiju, pokažem strast. Ja sam rekao ‘Osećam strast, volim Đokovića’, i otišao sam u Srbiju. I jeo sam sarmu, i pljeskavice, i kajmak. I Zlatibor, jako dobro“, rekao je Novakov veliki navijač, na šta je usledio odgovor najboljeg tenisera planete:

„Ti si najbolji“, uz osmeh.

Ipak, snimak je ostao upamćen po sasvim drugoj sceni.

Dok su se vozili ka treningu, Đoković i Jošida su razgovarali, a diskusija je tekla nekako ovako:

„Bio sam u Pančevu, i jeo sam ćevape. Mogu da pojedem sto ćevapa. Ja volim Đokovića i ja hoću da budem kao Đoković“, rekao je Japanac, na šta je Novak uz osmeh odgovorio:

„Ali Đoković ne jede ćevape. Šta ćemo sad?“, upitao je tada Novak, na šta mu je Japanac odgovorio:

„Izvini“, rekao je Jošida i izazvao eksploziju smeha kod Đokovića.

A ta njihova konverzacija pamti se i dve godine kasnije, kada Novak u Tokiju pokušava da dođe do prvog olimpijskog zlata i napravi još jedan korak ka takozvanom „zlatnom slemu“.

Podsećamo, Đoković je u Olimpijskom selu za sam nekoliko dana napravio pravu pometnju.

Uspeo je za veoma kratak period da opčini članice turske delegacije pričom, izazove lavinu emocija kod jednog Bolivijca, da bi poseban šou napravio „upadom“ na trening reprezentacije Belgije u gimnastici.

A tom prilikom je naterao i čuvenu gimnastičarku na reakciju.

Bonus video: Doček Novaka Đokovića u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram