Beloruska atletičarka stigla u Varšavu umorna, ali srećna

Podeli:
Foto; twitter.com

Beloruska atletičarka Kristina Cimanuska doputovala je u Varšavu, nakon što je odbila da se vrati u svoju domovinu sa Olimpijskih igara u Tokiju, a Poljska je njoj i njenom mužu odobrila humanitarne vize.

PROČITAJTE JOŠ

“Umorna je, treba joj odmor, ali je srećna što je u Poljskoj gde će biti bezbedna“, potvrdio je u sredu zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Marčin Pšidač za Rojters.

Neki njeni sunarodnici dočekali su Cimanusku na aerodromu u Varšavi sa karanfilima i zastavama u crveno-beloj boji, a poručuili su da su došli da podrže sprinterku koja je, kako su rekli, samo saopštila istinu o onome što se dešava u beloruskom sportu.

Cimanuska, koja je kritikovala postupke trenera svog tima, provela je dve noći u poljskoj ambasadi u Japanu pre nego što je odletela za Varšavu preko glavnog grada Austrije, Beča.

Beloruski olimpijski komitet objavio je da su njeni treneri odlučili da je sa Olimpijade vrate kući zbog psihološkog stanja, čemu je prethodila njena kritika na račun Atletskog saveza, koji je hteo da je ubaci u štafetu 4×400 metara, disciplinu koju nije trčala do tada, pošto su dve beloruske trkačice suspendovane.

Nakon toga nju su prebacili na aerodrom, gde je odbila da se ukrca na let za Istanbul i umesto toga se obratila policiji za pomoć, a Međunarodni olimpijski komitet pokrenuo je zvaničnu istragu o navodima da je Belorusija pokušala da prisili sportistkinju da se sa Olimpijskih igara u Tokiju vrati u zemlju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar