Fudbalerke Australije, Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Fudbalerke Švedske i Kanade igraće u finalu Olimpijskih igara u Tokiju u fudbalu za žene. Kanađanke su eliminisale Sjedinjene Države, a Šveđanke Australiju.

Meč Švedske i Australije biće predmet polemika, pošto se Australijanci žale da im je poništen čist gol u polufinalnom porazu 0:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Sem Ker je u prvom poluvremenu pogodila mrežu rivalki veoma atraktivno, nije bila u ofsajdu, ali je gol poništen zbog blokiranja pri izvođenju prekida.

To se ekspresno vratilo tako što su Šveđanke preko Fridoline Rolfo već u 46. minutu postigle pogodak vredan finala.

Fridolini je za pogodak asistirala Stina Blekstenijus, a Eli Karpenter je u završnici susreta dobila crveni karton, pa je Australija završila meč sa deset igračica.

U drugom polufinalnom meču, Amerikanke su eliminisane tako što su izgubile tek drugi meč u poslednjih četredesetak, od 2019. godine do sada.

Njih je najpre pobedila Švedska u prvom meču u Tokiju sa 1:0, a sada i Kanada istim rezultatom. Jedini pogodak u meču postigla je Džesi Fleming sa bele tačke u 74. minutu.

Da podsetimo, na prošlim Olimpijskim igrama je Sjedinjene Države eliminisala ekipa Švedske u četvrtfinalu, a Amerikanke će se ovog puta boriti za bronzu sa Australijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar