Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Parizu pobedom nad Grigorom Dimitrovim 2:1, po setovima 7:6, 6:7, 6:3.

Zverev je već u trećem gemu prvog seta propustio tri brejk šanse, ali je uspeo da u sedmom oduzme servis rivalu. No, pri vođstvu od 5:4 umesto sigurnog osvajanja seta dopustio je Dimitrovu da dođe do 40:15, i na kraju poravna.

PROČITAJTE JOŠ...

No, usledio je taj-brejk u kom je stigao do 6:2, a sa 7:4 obezbedio 1:0 u setovima.

Mogao je u drugom setu da dođe do pobede, ali je propustio dve brejk i meč-lopte pri 6:5, a potom je u taj-brejku Dimitrov poveo 5:0 u taj-brejku, i sa 7:3 stigao do 1:1.

Činilo se da će i u trećem setu biti drame, Zverev je odbranuo tri brejk šanse u drugom gemu, ali je u završnici uspeo da slomi otpor rivala. Nakon vođstva Dimitrova od 3:2 Nemac je napravio seriju od četiri vezana gema, uz dva brejka, i stigao do 6:3.

Zvereva u borbi za polufinale očekuje Kasper Rud, u polufinalu bi mogao da se sastane sa Danilom Medvedevim, dok je potencijalni meč sa Novakom Đokovićem moguć tek u finalu. To ujedno znači i da bi, ukoliko bi ispunili status favorita, polufinalni meč ujedno u velikoj meri izmorio direktne konkurente za titulu u „gradu svetlosti“.

Bonus video: Pogledajte dosad neviđene snimke vile Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar