Aleksandar Zverev
Aleksandar Zverev Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povreda je i dalje problem

Najbolji nemački teniser Aleksander Zverev saopštio je da neće igrati na US Openu, a umesto njega u glavni žreb upao je Stefan Kozlov.

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev (25) se povredio na meču polufinala Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala, a potom je operisao skočni zglob, zbog čega nije igrao na Vimbldonu, ali ni na Mastersima u Sinsinatiju i Montrealu.

Nemački teniser je priznao da se još nije dovoljno oporavio da bi nastupio na poslednjem grend slem turniru sezone.

„Bio bih spreman da se radi o običnom turniru u kojem se mečevi igraju na dva dobijena seta. Međutim, teško je da se vratim na turniru na kojemu se mečevi igraju na tri dobijena seta“, izjavio je Zverev.

Nemac se nedavno vratio treninzima, postojala je nada da će moći da igra, ali se i dalje ne oseća dovoljno spremno za grend slem.

Zverev je prošle godine stigao do polufinala US Opena, u kom je izgubio od Novaka Đokovića nakon pet setova. To znači da će sada izgubiti 720 bodova, te će imati 5.040. Zbog toga će ga praktično i bez borbe prestići Rafael Nadal (5.630) i Karlos Alkaraz (5.190), a potencijalno i Stefanos Cicipas i Kasper Rud, koji imaju nešto manje od 5.000 bodova.

Titulu na poslednjem grend slemu u sezoni brani Danil Medvedev, koji bi u slučaju neuspeha prepustio prvo mesto verovatno Nadalu.

Što se Novaka Đokovića tiče, on je sve dalje od učešća na Us Openu, pošto na sedam dana od početka turnira kovid pravila u SAD i dalje nisu promenjena.

US Open će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra.

Zverev, koji je prošle godine osvojio olimpijsko zlato, a 2020. godine igrao finale US Opena, najavio je kako će igrati u Dejvis Kupu od 13. do 18. septembra u svom rodnom Hamburgu gde će Nemačka igrati u grupi sa Francuskom, Belgijom i Australijom.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare