Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Aleksandar Zverev odao je priznanje Novaku Đokoviću zbog inicijative koju je pokrenuo sa PTPA, ali je priznao i da nije upućen u borbu za prava tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

Kroz Asocijaciju profesionalnih tenisera (PTPA), Đoković je ušao u konfrontaciju sa ATP, u kojoj čelnici žele da zadrže najveći deo profita, ili ga dele najelitnijim teniserima.

Đoković i Vasek Pospišil pokrenuli su PTPA u želji da pomognu slabijim igračima i naprave balans, a ideja se pojavila u vreme pandemije koronavirusa, koja je najviše pogodila tenisere koji najmanje zarađuju i moraju da ulažu sa manjim sponzorstvima u turneje i daleka putovanja.

Posle konferencije Đokovića i Pospišila, Zverev je odao priznanje Novaku, usput priznavši da nije baš upućen u borbu, što je donekle i razumljivo. Zverev prihoduje daleko više od tenisera koji su u problemu i drugi ljudi više vode brigu o njegovoj karijeri, zbog čega se on posvećuje samo treniranju i igranju.

„Sjajna je stvar što se top igrači uključuju i žele bolju budućnost za tenis. Ja nisam političar, nisam zapravo ni svestan mnogih stvari koje se dešavaju, a spomenute su na PTPA konferenciji“, rekao je Zverev.

Sve mu je bilo jasnije posle Novakovog izlaganja.

„Iz perspektive igrača, sjajno je što neko kao Novak Đoković, ko je broj 1 i ima 19 Grend slem titula, brine za sport. Vidite da se trudi da učini sve što može, iz tog ugla, to je nešto što može da unapredi sport. Moram da mu odam priznanje. Ne mogu da idem u detalje jer ne znam detalje, ne znam koja je veća slika i plan“, priznao je Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare