Foto: EPA-EFE/KOEN SUYK

Nemački teniser Aleksandar Zverev poražen je u prvom kolu turnira u Roterdamu od Aleksandra Bublika u dva seta 7:5 i 6:3.

Nemcu je izgleda veoma teško palo ispadanje u četvrtfinalu Australijan opena od Novaka Đokovića, gde je Zverev igrao na veoma dobrom nivou.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je reč o turniru u Holandiji, Zverev je bio nekonstantan u oba seta, jer je i u prvom i u drugom prvi oduzimao brejk rivalu.

Bubliku je bilo potrebno sat i 19 minuta igre da bi savladao sedmog tenisera sveta. U prvom setu Zverev je već u prvom gemu napravio brejk i poveo sa 2:0.

Usledio je odgovor Bublika koji je vratio brejk u osmom gemu za 4:4, a onda još jednom iskoristio svoju šansu u 12. gemu i iznenadio Zvereva za 1-0.

Tokom drugog seta su obojica startovala sigurno u uvodna dva gema, ali je Bublik, 43. teniser planete, poklekao u trećem.

Zverev je još jednom poveo, pa isto tako i prokockao prednost u šestom gemu za 3:3, da bi totalni potop doživeo u osmom gemu kada je Bublik napravio ključni brejk za prolaz dalje.

Imao je šansu nemački igrač da uzvrati, imao je i dve brejk lopte, ali je Bublik svoju brejk šansu iskoristio i priveo meč kraju.

Sledeći rival u drugom kolu mu je Amerikanac Tomi Pol koji je u prvom kolu bio bolji od Lorenca Sonega u dva seta.

Da podsetimo, Zverev je na prvom velikom turniru u Australiji izgubio od Novaka 6:7, 6:2, 6:4, 7:6, a njegov brat Miša Zverev je posle tog meča rekao da Sašu treba ostaviti da se smiri jer mu je poraz teško pao.

Inače, turnir u Roterdamu se igra za 500 ATP bodova i nagradni fond turnira 980.000 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar