Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Nemački teniser Aleksandar Zverev kaže da je trijumf u četvrtfinalu mastersa u Madridu, nad Rafaelom Nadalom, jedna od njegovih najvećih pobeda u karijeri.

Zverev je u petak popodne pobedio „kralja šljake“ u dva seta 6:4 i 6:4 i pokazao da je Rafa ranjiv i na svojoj omiljenoj podlozi. Uz to, Nemac je pobedio u trećem uzastopnom susretu sa španskim igračem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pobediti Rafu na šljaci, to je najteže uraditi u našem sportu. Posebno pobediti u njegovoj kući, to je neverovatno. Ali nije gotovo, sledi meč protiv Dominika“, rekao je Zverev posle meča.

On je potom analizirao i šta je možda prelomilo susret sa favorizovanim Nadalom.

„Možda je to promašen forhend na brejk lopti na 4:3, to je prebacilo momentum, tad sam zaigrao agresivnije. Poen po poen i posle toga sam se osećao dobro na terenu. A kada se osećam dobro, onda sam veoma nezgodan“, kaže Zverev.

Dominik Tim je zaustavio gotovo dobar turnir Džona Iznera, pa će Austrijanac kome je šljaka takođe omiljena podloga biti ozbiljan izazov za Zvereva.

Kad su prošli put igrali na najvećoj sceni, Nemac je položio oružje posle pet setova na US Openu, u finalu prošle godine.

„Znam da to mogu da uradim. Svi se sećaju finala US opena, ja se i te kako toga sećam. I dalje će to biti u mojim mislima sutra kad budem igrao, ali verujem da mogu da pobedim“, zaključio je Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar