Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Aleksander Zverev je nakon poraza od Novaka Đokovića u polufinalu US Opena, iako vidno razočaran, imao veoma lepu poruku za najboljeg tenisera sveta.

Zverev je u polufinale turnira u Njujorku stigao nakon pobede nad Đokovićem u polufinalu Olimpijskih igara, imao je i vođstvo od 1:0, ali je Novak ipak bio previše dobar i došao do velike pobede.

PROČITAJTE JOŠ...

„Velika borba je bila. Razočaran sam početkom petog seta, ali da budem iskren, sem toga je bio dobar meč. Ostavili smo sve što smo imal ina terenu. Drugi brejk u petom setu je bio splet nesrećnih okolnosti, ali se i to dešava. Novak je sa razlogom najbolji na svetu, to je i dokazao.“

Nemac se potom osvrnuo i na činjenicu da je Đokoviću ostao još samo jedan korak kako bi kompletirao „kalendarski slem“:

„To je sjajno za sport. Niko nije verovao da će iko moći da ponovi ono što je učinio Rod Lejver. Novak ima tu šansu, i verujem da će je iskoristiti. On ruši sve moguće rekorde pred seobom. Ako gledate statistiku, on je najveći u istoriji. Niko ne može da se meri, ima najviše nedelja na prvom mestu, najviše masters titula, najverovtnije i grend slem titula, sada može i do kalendar slema… Kako da se takmičite protiv toga?“

Otkrio je potom i u čemu je Novakova tajna:

„Igra najbolje kad je potrebno, što ne može mnogo igrača da učini. Zato je najbolji na svetu. Imali smo 53 udarca u poenu, a jedini način da ga dobijem bio je da pogodim viner iz forhenda. To govori dovoljno. I to na set poenu. Vidite, postoji razlog zašto je postigao sve to – mentalno je najjači igrač svih vremena. Radije bih, da mogu, kad se meč lomi igrao protiv nekog drugog tenisera“, zaključio je Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar