Aleksandar Zverev Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aleksander Zverev, trenutno sedmi teniser sveta, započeće privremenu saradnju sa nekad trećim teniserom planete, Špancem Davidom Fererom.

Nemac je odlučio da sa Fererom radio u probnom periodu u želji da popravi svoju igru i u nastavku sezone ostvari rezultate koji bi mu garantovali novi uspon na svetskoj listi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ferer je imao blistavu karijeru pre nego što je konačno rešio da se povuče u maju 2019. godine, po završetku turnira u Madridu.

Što se tiče Zvereva, on je beležio dobre razultate uglavnom na masters turnirima, ali ne i na grend slemovima, pa su ga prestigli igrači poput Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva i Dominika Tima.

Nemački teniser je takođe često optuživan za nedostatak profesionalizma, a prošle nedelje našao se na udaru medija zbog toga što je uprkos pandemiji koronavirusa, snimljen na jednoj žurci na jugu Francuske, u periodu kada je trebalo da bude u samoizolaciji po dolasku sa „Adrija tura“ koji je održan u Zadru.

Ulaskom Ferera u tim, igrača koji je važio oduvek za jednog od najvećih profesionalaca, Zverev bi dobio maksimalno.

List „Marka“ je preneo da je Ferer otputovao za Monte Karlo gde će u naredne dve nedelje raditi sa Zverevim posle čega će biti doneta odluka da li će nastaviti saradnju. Trener Zvereva je trenutno njegov otac, Aleksandar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar