Zvanično: Đoković ne ide u Crnu Goru, otkazan „Adrija tur“

Tenis 13. jun. 202017:07 > 14. jun. 2020 15:12
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja, "Adrija tura", doneo je ovu odluku uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna teniske zvezde okupe u Crnoj Gori.

„Nedeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počevši od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mera biti promenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvežena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje – tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo“, naveo je Đorđe Đoković, direktor „Adrija tura“.

PROČITAJTE JOŠ

Uz sve to bilo je potrebno da se organizuje dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica.

„Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje „Adria tur“ na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće i zato smo odlučili da donesemo odluku o otkazivanju turnira u ovoj državi, jer vremena za čekanje više nemamo.“

Organizatori „Adrija tura“ uvereni su da će se prilike promeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti domaćin.

„Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu“, dao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar