Foto:REUTERS/Edgar Su

Srpski teniseri na US Openu dobili su protivnike na startu turnira i neće imati lak zadatak, bilo da je reč o muškoj, ili ženskoj konkurenciji.

Kao najbolji teniser planete samo će Novak Đoković ići na kvalifikanta, ali je svim ostalim predstavnicima Srbije, posao daleko naporniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Možda najteži čeka Ninu Stojanović koja će na startu turnira igrati protiv Arine Sabalenke, druge igračice planete.

U muškom žrebu, pored Đokovića, igraju Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.

Filip je 32. nosilac i njega čeka Gvido Pelja iz Argentine. Momak koji igra u dobroj formi, Frensis Tijafo ga možda sačeka u drugoj rundi. Tijafou na megdan izlazi kvalifikant, pa tu ne bi trebalo da bude iznenađenja.

Kecmanović ima nezgodan žreb, jer u prvom kolu igra protiv Artura Riderneha, koji je pokazao da je spreman za igru na visokom nivou, a već u drugom ga potencijalno čeka momak koga nazivaju „novim Nadalom“ – Karlos Alkaraz.

Naravno, pod uslovom da Alkaraz pobedi Kamerona Norija, ali i da Kecmanović prođe dalje.

Dušan Lajović će na nepredvidivog Benou Pera, koji ume da odigra odlično, ali i veoma loše. Ugo Umber bi mogao da ga sačeka u drugom kolu, ako Ugo prođe kvalifikanta, a Duci eliminiše Pera.

Na kraju, tu je i Đere, koji čeka okršaj sa Denisom Kudlom. Ukoliko izbaci Kudlu s turnira, onda naleće na Lorenca Sonega ili kvalifikanta.

Da podsetimo, US Open počinje 30. avgusta i trajaće do 12. septembra. Na njemu će Novak juriti „kalendarski slem“ i pokušaće da objedini sve četiri titule sa najvećih turnira u istoj godini.

BONUS VIDEO: Najbolji momenti meča Đokovića i Beretinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar