Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nikola Pilić, čuveni teniski stručnjak, u intervjuu za "Glas Srpske" istakao je da bi Novak Đoković trebalo da učestvuje na US Openu

„Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može da trenira svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savetovao da učestvuje na US Openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o pitanju epidemije korone, koja dnevno odnese više od 1000 života“, izjavio je Pilić za „Glas Srpske“.

PROČITAJE JOŠ

Đoković bi u slučaju da se odluči da učestvuje na čuvenom turniru u Sjedinjenim Američkim Državama bio izraziti favorit, a posao na putu do 18. grend slema olakšao bi mu izostanak Rodžera Federera, kao i to što se Rafael Nadal već priprema za šljaku i Rolan Garos.

„Novak bi bio veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate da vežete dve dobre nedelje, ne smete da imate crni dan. Svašta može da se desi, nema garancija za bilo šta“, dodao je proslavljeni stručnjak, uz konstataciju da bi Dominik Tim i Aleksander Zverev mogli da pomrse račune prvom reketu planete.

Đoković je zbog dešavanja na „Adrija turu“ pretrpeo ogromne kritike sa zapada, što nije iznenadilo trenerskog stručnjaka.

„Zapadnom mejnstrimu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo ‘gorivo’ u poslednjih desetak godina“, zaključio je Nikola Pilić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar