Kasper Rud, FOTO: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Turnir u Beču polako ulazi u završnicu, a za sada je poznato sedam učesnika četvrtifnala, od kojih samo jedan nije u prvih osam nosilaca na turniru.

Prvi su plasman u četvrfinale obezbedili Karlos Alkaraz, i Mateo Beretini koji su u sredu bili bolji od Endija Marija, odnosno Nikoloza Basilašvilija.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo njih dvojica činiće prvi četvrtfinalni par.

Feliks Ože-Alijasim uspeo je da savlada aktuelnog šampiona Indijan Velsa Kamerona Norija sa 2:1 u setovima, dok je Dijego Švarcman nakon velike borbe savladao Gaela Monfisa istim rezultatom.

Kanađanin će u narednom kolu igrati protiv Aleksandra Zvereva koji je sa 2:1 savladao Aleksa De Minora, dok će sa druge strane Argentinac odmeriti snage sa boljim iz duela Stefanos Cicipas – Frensis Tijafo.

Norveški teniser Kasper Rud i Italijan Janik Siner sastaće se u četvrtfinalu turnira u Beču.

Norvežanin je u osmini finala pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 2:1 po setovima 7:5, 4:6, 6:4. Italijan Janik Siner se u četvrtfinale plasirao ubedljivom pobedom nad Austrijancem Denisom Novakom 6:4, 6:2.

Siner, 11. igrač sveta, pobedio je Austrijanca, 116. na ATP listi, nakon sat i 17 minuta igre.

Podsetimo, Siner i Rud su direktni rivali u borbi za mesto na Završnom mastersu sezone koji se održava u Torinu.

Konkurent za jedno od dva preostala mesta je i Ože-Alijasim, dok je Nori porazom u Beču sebi znatno smanjio šanse da se nađe u Torinu.

BONUS VIDEO: Poštar iz Pavlovaca o sprecifičnom poklonu za Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar