„Smrt dede, odlazak trenera i osećaj da me je tenis izdao“

Tenis 25. jul. 202000:41 > 09:59
Podeli:
Olga Danilović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Olga Danilović, mlada srpska teniserka, za portal "Iza reketa" (Behind the racquet) napravila je osvrt na upečatljive momente iz dosadašnje karijere.

„Oba moja roditelja su bila upletena u sport. Majka je sportski novinar na nacionalnoj televiziji, a otac je igrao u NBA. Nikada me nisu pritiskali da budem sportistkinja. Uvek sam imala tu slobodu da biram, pa sam išla na balet, klizanje i na kraju tenis, pa sam se za reket i vezala. Imala sam dosta teških momenata na terenu, nigde nemate taj vid pritiska kao u tenisu. Zato mnogi igrači vole i mrze tenis istovremeno“, rekla je 170. teniserka sveta, ćerka čuvenog košarkaša Predraga Saše Danilovića.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi trofej ujedno i najveći uspeh do sad talentovana teniserka je postigal u Rusiji 2018. godine.

„Ljudi me često pitaju o tranziciji iz juniora u profesionalce i nikada to pitanje nisam razumela. Ne znam šta da im kažem, osvojila sam dva turnira od 15.000 dolara i igrala finale u turniru od 25.000 dolara. Osvojila sam prvi WTA turnir u Moskvi 2018. godine i tako je moj uspon počeo. Nikada nije bilo samo cveće u mom životu, moralo je da bude i kiše. Bez kiše nema cveća“.

Veliki udarac za Olgu Danilović predstavljala je smrt dede.

„Posle US Opena igrala sam u Uzbekistanu. Te nedelje mi je preminuo deda, rastala sam se sa trenerom i mentorom i bilo mi je mnogo teško. Igrala sam bez trenera, potom sam probala sa jednim ali nije išlo. Aleks Koreča i ja se nismo svađali, radi se o čoveku koji je svojevremeno bio najbolji teniser sveta, a sad ima porodicu i drugi posao pa nije mogao toliko da putuje sa mnom. Trebao mi je neko ko će biti konstantno uz mene. Imala sam samo 17 godina tada, bila sam izgubljena i osećala sam se kao da me je tenis izdao. Kada god bih bila na terenu, trudila sam se da izbrišem sve probleme, ali nije uvek tako jednostavno. Moj deda je bio divan čovek, kada god bih bila u novinama, on bi to isekao i čuvao u posebnom albumu. Kada sam osvojila turnir u Moskvi, zvao me je i plakao od sreće. Dva meseca kasnije je umro“, kaže Olga Danilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar